Torunları istedi bahçeyi donattı! 1 dakikada 10 tane birden yeniyor! Orta Doğu’nun meyvesi Başkentte 75 TL’den satılıyor

Torunları istedi bahçeyi donattı! 1 dakikada 10 tane birden yeniyor! Orta Doğu’nun meyvesi Başkentte 75 TL’den satılıyor

Genellikle Asya ve Orta Doğu'da yaygın olarak yetişiyor görüntüsü elmaya tadı bambaşka bir şeye benziyor. Torunları istedi diye bahçeyi donattığı ağaçlardan her yıl yüzlerce kilo ürün alıyor Türkiye'de kilosu 75 TL'den satılıyor.

Asya ve Orta Doğu ülkelerinde yaygın olarak tüketilen hünnap meyvesi başkentin verimli topraklarında da yetişiyor. Güdül ilçesinde hünnaba olan ilgi her geçen gün artıyor Güney Asya'ya özgü bu meyve elmaya benzerliği ile konuşuluyor. Lezzetiyle vatandaşlardan tam not alan hünnap küçük ve yuvarlak bir görünüme sahiptir. Kemikleri güçlendirirken uykusuzluğa iyi gelen bu meyve kan dolaşımını da düzenliyor.

KİLOSU 75 TL'DEN SATILIYOR

Atalarından kalan arazisine diktiği hünnap ağaçları ile torunlarının isteğini yerine getiren 70 yaşındaki Ruftane Babaoğlu her yıl yüzlerce kilo ürün hasat ediyor. Meyveleri gelire dönüştüren Babaoğlu, Doktorlar tarafından çok faydalı olduğu söylenen ürünleri kendi bahçesine ektiğini dile getirdim. Bahçeden 250 - 300 kilo ürün aldığını dile getiren Babaoğlu, geçtiğimiz yıl 50 liradan satılan ürünlerin bu yıl 70 TL'den satıldığını söyledi. Çocuklarının Ankara'ya götürdüğü ürünlerin çok müşterisi olduğunu belirten Babaoğlu, herkesin hünnap istediğini vurguladı.

Ankara'nın Güdül ilçesinde hünnap meyvesinin hasadı başladı - HABER ANKARA

200 TON HASAT YAPILDI

Ankara'nın Güdül ilçesi Yeşilöz Mahalle Muhtarı Osman Odabaşı, ilçede yıl içerisinde yaklaşık 200 ton hünnap hasadı yapıldığını söyledi. Antalya Kemalpaşa'dan getirdiği ağaçları toprakla buluşturduğunu dile getiren Odabaşı, ilçede herkesin bu ağaçları diktiğini ve vurguladı. Satışların son derece başarılı olduğunu belirten Odabaşı, kilosunun 75 TL'den alıcı bulduğunu ifade etti. Hünnap yetiştirmenin tembel işi olduğunu belirten Odabaşı isteyenin istediği kadar Hünnap yetiştirebileceğini de söyledi.

Torunları İstedi Bahçesine Ekti! 1 Dakikada 10 Tane Yeniyor, Kilosu 75 TL'den Satılıyor

Kalp ve şeker hastalıkları gibi bazı hastalıklara iyi gelen hünnap şeker hastası olan birçok kişi tarafından tüketiliyor. Hünnap yetiştirmenin son derece basit olduğunu dile getiren Odabaşı, “Ne kadar su verirseniz, o kadar verim alırsınız. Soğuk vurması gibi bir sorunu yok. Güdül’de yılda en az 200 ton hünnap üretiliyor" diye konuştu.

Ölümsüzlük Meyvesi Hünnap Hasadı Başladı

İLAÇ SEKTÖRÜNDE KULLANILIYOR

Oldukça yararlı bir meyve olarak bilinen hünnap hem gıda hem de ilaç yapımında kullanılan en önemli ürünlerin başında geliyor. Küçük kaloriye sahip olan Hünnap lif, vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir. Yüksek lif içeriği ile düşük kalori sayesinde sağlıklı bir atıştırmalık olarak tercih edilen hünnap antioksidan ve bağışıklık güçlendirici özellikleri ile birlikte C vitamini açısından da zengindir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN