Afyon depremi, 7.2'lik yeni depremin habercisi olabilir! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan korkutan tahmin

Afyon depremi, 7.2'lik yeni depremin habercisi olabilir! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan korkutan tahmin

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Afyon'da gerçekleşen 4.4'lük depremin 7.2 büyüklüğünde yeni bir depreme gebe olabileceğini söyledi. İşte detaylar...

Afyon'da saat 03.14'te 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) son dakika deprem verilerine göre, sarsıntı 10,26 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Depremin ardından jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu. Prof. Dr. Ahmet Ercan, Afyon depreminin önemli olduğunu ve farklı depremlere gebe olabileceğini belirtti.

"AFYON DEPREMİ, BAŞKA DEPREMLERE GEBE"

Tele1'de yer alan habere göre, Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın paylaşımı şöyle:

"Afyon-Sinanpaşa sarsım boğluğunda 03,14'teki M4,4 büyüklüğünde olan deprem önemlidir. Simav Göçüntülü Kırığı ile Afyon-Akşehir göçüntülerinin birleştiği yer M7,2'lik bir depreme gebedir. Kaplıcalar, kızık alanlar (jeotermal) kırıkların diriliğini gösterir. Sağlam yerde sağlam yapı."

ahmet-ercan-afyon-epremi-aciklamasi.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN