Maraş’ta bütün kapılarda bulunuyor! Herkes bu yöntemle evini korumaya alıyor!

Maraş’ta bütün kapılarda bulunuyor! Herkes bu yöntemle evini korumaya alıyor!

Kahramanmaraş'ta neredeyse her evin kapısında bulunuyor, evini korumak isteyen bu yönteme başvuruyor. Yolda bulan koşa koşa eve götürüyor etkisi ise dilden dile dolanıyor. İşte Kahramanmaraş'ta her evde yer alan o ürün…

Kahramanmaraş'ta bir gelenek halinde uygulanan bu yöntem hemen hemen bütün evlerin kapılarında yer alıyor. Kapıyı alsan evine korumaya alıyor yıllardır uygulanan bu ritüel nesillerdir devam ettiriliyor. İşte Kahramanmaraş'ta her evde yer alan o ürün…

KAHRAMANMARAŞ'TA EV KORUMA YÖNTEMİ

Kahramanmaraş'ta yerel halk evlerini korumak için nesillerdir süre gelmiş bir geleneği uyguluyor. Evlerin kapılarına iğde dalı asarak kötü enerjiden uzak durmayı amaçlayan bölge halkı kültürel inançlarla birlikte nazardan korunduğuna inanıyor. İğde ağacının bu özelliği kültürel inançlara dayanırken sosyal bir bağ oluşturduğu da belirtiliyor.

LANETLENEN AĞAÇ: İĞDE AĞACI -Friendz10 | Friendz10 Sosyal Medya İçerik Platformu

İğde ağacının nazara karşı etkili bir korunma sembolü olarak görüldüğünü belirten Kahramanmaraşlı vatandaşlar, iğde dallarını kapıların üstüne asarak mutluluk ve huzur sağlandığını da söylüyor. İğde meyvesinin çekirdeğinin de nazarın yok ettiği düşünülüyor. Yerel halk sevdiklerine evlerin kapılarını astıkları iğde dallarıyla korumaya alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN