AK Parti'de Burger King krizi: Rize'deki açılışa katılan belediye başkanları disipline sevk edildi

AK Parti'de Burger King krizi: Rize'deki açılışa katılan belediye başkanları disipline sevk edildi

Rize’de Burger King açılışına katılan AK Partili belediye başkanları ve teşkilat yöneticileri disipline sevk edildi.

AK Parti, artan tepkiler karşısında Rize’de Burger King açılışı sırasında yaşanan olaylarla ve açıklamalarla ilgili günler sonra adım attı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, açılışa katılan belediye başkanları ve parti teşkilatındaki bazı yöneticiler hakkında disipline sevk kararı alındığını duyurdu.

Çelik'in açıklaması şu şekilde:

"Rize’de boykot kapsamında olan bir işletmenin açılışına katılan belediye başkanlarımız ve teşkilat yöneticilerimiz hakkında disipline sevk kararı alınmıştır. Süreç Teşkilat Başkanlığımız tarafından takip edilmektedir."

İL BAŞKANI KATMER’İN AÇIKLAMASI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

İl Başkanı Yılmaz Katmer’in, belediye başkanlarını savunan açıklaması kamuoyunda ve parti içindeki bazı kesimlerde tepkiyle karşılanmıştı. Katmer, olayın ardından yaptığı açıklamada, “Keşke o gün açılış olmasaydı” diyerek olayın yaşandığı günü eleştirirken, aynı zamanda belediye başkanlarına sahip çıkmıştı. Ancak bu açıklama, kamuoyunda olayın ciddiyetini hafiflettiği ve İsrail protestosunu darp ederek engelleyenlerle ilgili net bir tavır alınmadığı şeklinde algılanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN