Asırlık ağaçta yetişiyor, lezzetiyle nam salıyor! Adana’nın bir ürünü daha tescil yolunda

Asırlık ağaçta yetişiyor, lezzetiyle nam salıyor! Adana’nın bir ürünü daha tescil yolunda

Tescilli ürünleri ile sık sık ön planda olan Adana, bu defa asırlık ağacında büyüyen o ürünle gündeme geldi. Lezzeti ile nam salmasının yanı sıra insan sağlığına faydalarıyla da büyük ilgi toplayacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

Adana'nın Saimbeyli ilçesinde, asırlık ceviz ağaçlarında yetişen ve kendine has lezzetiyle dikkat çeken Çeralan cevizi, coğrafi işaret almak için hazırlıklara başladı. Saimbeyli Belediyesi, yerel üreticileri desteklemek amacıyla önemli adımlar atıyor.

yeni-proje-3.jpg

ÇERALAN CEVİZİ: BİR DOĞAL HAZİNE

Saimbeyli'nin Çeralan Mahallesi’nde yetişen ve doğada kendiliğinden büyüyen Çeralan cevizi, lezzeti ve aromasıyla bölgenin gözdesi haline geldi. Bu yıl hasat sezonunun başlamasıyla birlikte, Saimbeyli Belediye Başkanı Mahmut Dal ve mahalle sakinleri birlikte çalışarak cevizi topladı. Cevizlerin özenle toplanmasının ardından damlarda kurumaya bırakılmasıyla lezzeti daha da artıyor.

yeni-proje-5.jpg

COĞRAFİ İŞARET İÇİN ADIMLAR ATILIYOR

Saimbeyli Belediyesi, Çeralan cevizinin lezzetinin tescillenmesi için önemli girişimlerde bulundu. Başkan Dal, Kozan Ticaret Odası ile işbirliği yaparak Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ne cevizi göndererek akademik bir çalışma yaptırdıklarını açıkladı. Dal, "Çeralan cevizi, hem tadı hem de yağ oranı açısından oldukça kaliteli. Bu doğal ve organik ürün, genetiği değiştirilmemiş, GDO'suz bir yapıya sahip" diyerek, bu değerli ürünün ön plana çıkarılması gerektiğini vurguladı.

yeni-proje-6.jpg

BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAK HEDEFİ

Ceviz üreticisi İsmail Umut, bu yıl sıcak hava koşullarının verimi etkilediğini belirtirken, "Ancak lezzet ve aroma açısından bir olumsuzluk yok. Adana'da birçok ceviz satışı mevcut ama özel olarak bu cevizi almak için gelenler var" dedi. Umut, bölgedeki sulama sorunlarının çözülmesi halinde daha fazla üretim yapılacağını ve böylece bölge ekonomisinin canlanacağını dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN