SGK açıkladı: Ortalama emekli maaşına şaşkına çevirdi! Milyonlarca emekli geçim sıkıntısı çekiyor

SGK açıkladı: Ortalama emekli maaşına şaşkına çevirdi! Milyonlarca emekli geçim sıkıntısı çekiyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kaç kişiye emekli maaşı bağlandığını ve ortalama emekli maaşı miktarını kamuoyuyla paylaştı. İşte, Türkiye'de ortalama emekli maaşı ve emekli sayısı...

Emekli vatandaşlar, hiper enflasyon ve düşük maaşlar nedeniyle geçim sıkıntısı yaşıyor. Birçok emekli, geçinebilmek için çalışıyor ya da iş arıyor. Emekliler maaşlarına enflasyona göre ayarlama isterken, resmi olarak kaç emeklinin maaş aldığı açıklandı.

TÜRKİYE'DE KAÇ EMEKLİ VAR?

Gazeteduvar'da yer alan habere göre, emekli maaşı alanların sayısı 16 milyon 437 bin 571 kişiye ulaştı. Emeklilere 7 ayda ödenen aylık miktarı 1 trilyon 428 milyon 278 bin lirayı buldu.

Temmuz ayında ise 16 milyon 437 bin 571 emekliye 246 milyar 896 milyon 886 bin TL ödendi. Buna göre emeklilerin ortalama maaşı 15 bin 20 TL olarak hesaplandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN