Almanya'daki Türkler sınır dışı edilecek iddiası! İltica başvurusu reddedilenleri ilgilendiriyor

Almanya'daki Türkler sınır dışı edilecek iddiası! İltica başvurusu reddedilenleri ilgilendiriyor

Almanya'da iltica başvurusu reddedilen Türk vatandaşlarının geri gönderilmesinde anlaşıldığını iddia etti. Bu iddianın ardından Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi. İşte detaylar...

Almanya'da kalma hakkı bulunmayan Türk vatandaşlarının kademeli olarak Türkiye'ye geri gönderilmesinde mutabık kalındığı ileri sürüldü.

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Türkiye ile Almanya arasındaki müzakerelerin en az 2 aydır sürdüğü belirtildi. Varılan anlaşmaya göre Türkiye, Almanya'dan her hafta 500 Türk vatandaşını geri kabul edecek. Gazeteye konuşan kaynaklar, bunun Almanya'da iltica başvurusu yapmış ve başvurusu reddedilmiş olan Türklerin sınır dışı edilmesi sürecinin başlangıcı olduğunu söyledi.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser da sosyal medya hesabından iki ülke arasında bir anlaşmaya varıldığını doğruladı. Nancy Faeser, "Artık Türkiye'ye dönüşlerin daha hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirilebileceği ve Türkiye'nin Almanya'da kalmasına izin verilmeyen vatandaşları daha hızlı bir şekilde geri alabileceği bir noktaya ulaştık" dedi.

almanyaya-iltica-basvurusu-reddedilenler-turkiyeye-geri-gonderiliyor-mu-3.jpg

ALMANYA'DAN KAÇ TÜRK VATANDAŞI SINIR DIŞI EDİLDİ?

Resmi verilere göre 2023 yılı sonu itibarıyla, Almanya'da oturma izni olmayan 13 bin 500'ü aşkın Türk vatandaşının ülkeyi terk etmesi gerekmekteydi. Fakat sadece 871 Türk vatandaşı sınır dışı edildi.

Almanya'nın kısa süre önce Türkiye'ye 200 isimden oluşan bir liste gönderdiğini yazan FAZ, Türkiye'nin de bu kişileri geri kabul edeceğini yazdı. Haberde Türkiye'nin 'charter' uçuşlar ile gelen Türk vatandaşları kabul etmeyeceği, 'özel uçuş' adı verildiği takdirde gelecekte bu yöntemle de Türk vatandaşlarını kabul edebileceği bilgisi yer aldı.

Almanya, yaklaşık 3 milyon kişi ile Avrupa'nın en büyük Türk diasporasına ev sahipliği yapan ülke.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN YALANLAMA

Türklerin sınır dışı edileceğine dair ilk yalanlama Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli'den geldi. Öncü Keçeli, "Alman basınında yer alan, Almanya’da yasal ikamet hakkı bulunmayan vatandaşlarımızın Türkiye'ye geri dönüşlerine ilişkin haberler doğru değildir. Vatandaşlarımızın toplu olarak sınır dışı edilmesine ilişkin hiçbir uygulamaya onay verilmemiştir" dedi.

almanyaya-iltica-basvurusu-reddedilenler-turkiyeye-geri-gonderiliyor-mu-2.jpg

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden de konuya dair açıklama yapıldı. Açıklamada, "Vatandaşlarımızın toplu olarak sınır dışı edilmesine ilişkin hiçbir uygulamaya onay verilmemiştir. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz" denildi.

almanyaya-iltica-basvurusu-reddedilenler-turkiyeye-geri-gonderiliyor-mu-1.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN