Kredi kartlarında yeni dönem resmen başladı

Kredi kartlarında yeni dönem resmen başladı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun aldığı kararla bugünden itibaren temassız ödeme limiti yüzde 100 artırılarak bin 500 liraya yükseltildi.

Bugün itibarıyla milyonlarca kredi kartı ve banka kartı sahibini ilgilendiren önemli bir gelişme yürürlüğe girdi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) nisan ayında bankalara gönderdiği yazıda belirtilen temassız kart ödemelerinde şifresiz işlem limitinin 750 TL'den bin 500 TL'ye yükseltilmesi kararı, bugün itibarıyla resmen başladı.

PANDEMİ SÜRECİNDE İLGİ GÖRÜŞMÜŞTÜ

Bu karar, kartlar ve mobil cihazlar üzerinden yapılan temassız ödemelerde şifresiz işlem limitinin 2 yıl aradan sonra güncellenmesini içeriyor. Koronavirüs salgınının etkisiyle 2020 yılında hız kazanan temassız ödeme yöntemleri, tüketicilerin hijyen hassasiyeti ve güvenli ödeme arayışları nedeniyle büyük ilgi görmüştü. Bu durum, temassız ödeme yöntemlerinin yaygınlaşmasına ve kullanım oranlarının artmasına sebep oldu.

BDDK'nın aldığı bu yeni karar ile birlikte, temassız ödeme işlemlerinde güvenlik ve kolaylık bir arada sunuluyor. Artık tüketiciler, bin 500 TL'ye kadar olan alışverişlerinde herhangi bir şifre girmeden ödeme yapabilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN