Binlerce devlet memuruna Resmi Gazete darbesi! 12 bin 907 kadro ünvanı iptal edildi

Binlerce devlet memuruna Resmi Gazete darbesi! 12 bin 907 kadro ünvanı iptal edildi

Devlet memurları şaşkına döndü! Bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Binlerce devlet memuruna Resmi Gazete darbesi! 29 ilde kapatıldı. 12 bin 907 kadro ünvanı iptal edildi...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı 29 ildeki Vergi Dairesi Başkanlıkları kapatılarak, bu birimler Defterdarlık olarak yeniden yapılandırıldı. Yeni düzenleme ile birlikte Bakanlığın taşra teşkilatı 'muhasebat' ve 'muhakemat' birimlerinden oluşturulacak şekilde değiştirildi. Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB) bağlı defterdarlar, bu yeni yapı altında görev yapacak.

12 BİN 907 KADRO ÜNVANI İPTAL EDİLDİ

Vergi Dairesi Başkanlıklarının kapatılmasıyla birlikte, buralarda görev yapan tüm personel doğrudan Defterdarlık personeli olarak atanacak. İstanbul'da bulunan Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı da bu düzenleme kapsamında kapatılarak, görev ve sorumlulukları İstanbul Defterdarlığı'na devredildi.

Ayrıca, Bakanlığın taşra teşkilatı olarak hizmet veren Defterdarlıklar da kapatıldı ve taşradaki toplam 12 bin 907 kadro ünvanı iptal edildi. Bu kadrolar, Gelir İdaresi Başkanlığı'na bağlı defterdarlıklara geçirildi. Yeni düzenleme ile birlikte, il düzeyinde Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı temsil eden en üst düzey görevli ise Gelir İdaresi Başkanlığı Defterdarı olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN