CHP’den eski bakan Cahit Turhan iddiası: Geçiş garantisiyle Kuzey Marmara’ya CEO oldu

CHP’den eski bakan Cahit Turhan iddiası: Geçiş garantisiyle Kuzey Marmara’ya CEO oldu

CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın Kuzey Marmara Otoyolu işletmesinin CEO'luğuna getirildiğini açıkladı. Yavuzyılmaz, Turhan'ın bakanlığı döneminde Kuzey Marmara Otoyolu'na astronomik ve tutturulması imkansız sayılarda ilave araç geçiş garantileri verildiğini iddia etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, eski Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan'ın, Kuzey Marmara Otoyolu İşletmesinin CEO'su olarak atandığını tespit ettiklerini sosyal medya hesabı X'ten açıkladı.

Resim

GEÇİŞ GARANTİSİ, TÜRKİYE'DEKİ TÜM OTOMOBİLLERİN 87 KATINDAN FAZLA

Yavuzyılmaz, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2019 Yılı Sayıştay Denetim Resmi Taslak Raporu'na dayanarak yaptığı açıklamada, Turhan'ın bakanlık döneminde Kolin, Limak, Cengiz ve Kalyon şirketlerinin işlettiği Kuzey Marmara Otoyolu'na verilen ilave araç geçiş garantilerinin büyük boyutlarda olduğunu belirtti. Rapor, bu şirketlere toplamda 1 milyar 338 milyon araç geçiş garantisi verildiğini ortaya koydu. Bu rakam, Türkiye genelindeki tüm otomobillerin toplam geçişlerinin 87 katından fazla.

Geçiş garantisi veren eski bakan Cahit Turhan, CEO oldu | PolitikaEski Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan

BAKANLIK DÖNEMİNDE BU ŞİRKETLERE GEÇİŞ GARANTİSİ VERİLMİŞ

Yavuzyılmaz'ın sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilere göre, geçiş garantileri Turhan'ın bakanlık döneminde bu şirketlere verilmiş. Yavuzyılmaz, bu durumun Türkiye'deki altyapı projelerinin yönetimindeki denetimsizlik ve şeffaflık eksikliğini gözler önüne serdiğini belirtti.

Resim

Kuzey Marmara Otoyolu'nun yapımı ve işletilmesi, Türkiye'nin önemli altyapı projelerinden biri olarak biliniyor.

Resim

'YAPARSA AK PARTİ YAPAR'

Sosyal medya hesabı X'ten paylaşım yapan Yavuzyılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Yaparsa AK Parti yapar. Ulaştırma eski Bakanı Cahit Turhan’ın Kuzey Marmara Otoyolu İşletmesinin CEO’luğuna getirildiğini tespit ettik. Bakanlığı döneminde, aynı işletmeye astronomik ve tutturulması imkansız sayılarda ‘ilave araç geçiş garantileri’ verdiğini belgeledik.

İşletmeyi oluşturan şirketler; Kolin, Limak, Cengiz, Kalyon. Bu şirketlere Cahit Turhan döneminde verilen ‘ilave araç geçiş garanti sayısı’: 1 milyar 338 milyon adet araç. Türkiye’deki tüm otomobiller sırayla Kuzey Marmara Otoyolundan 87 kez geçse bu ilave garanti edilen araç geçiş sayısı tutturulamıyor.

Kaynak: Karayolları Genel Müdürlüğü 2019 Yılı Sayıştay Denetim Resmi Taslak Raporu - 16.09.2019 tarihli 2 No’lu Mutabakatname"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN