5 ay sonra fırlayacak! Dolar sahipleri hazırlığa başlayın, 28 lira birden...

5 ay sonra fırlayacak! Dolar sahipleri hazırlığa başlayın, 28 lira birden...

Dolar kuru şuan 32 lira seyrinde devam ederken ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların geleceğiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Dolar 5 ay sonra fırlayacak görüşüne vurgu yapan Geçer bakın neler söyledi?

Hemen hemen 5 aydır dolar sabit tutuluyor. Türkiye’ye 30 milyarı aşkın sıcak para girişi sağlandı. Merkez Bankası dolar alımlarını tamamladı ve doları kontrol altına alabildi. Şuan Kapalıçarşı’da dolar 32,27 alış fiyatıyla günü açarken, Euro 35,27 TL, İngiliz Sterlini 41,58 TL, İsviçre Frangı da 36,18 TL’den güne başladı.

“5 AY SONRA DÖVİZ FIRLAYACAK”

Yüzde 60 faizle Türkiye’nin dolar bazında en yüksek faiz veren ülke olduğunu belirten Selçuk Geçer, “Döviz hızlı bir şekilde yukarı gidecek. Sıcak para her zaman tehlikelidir. Dolar enflasyon karşısında çok ucuz kaldı. Faize paranızı yatırırsınız yüzde 60 faiz kazanırsınız döviz bir fırlar yüzde 200 zarar edersiniz. 5 ay sonra da döviz fırlayacak.

dolar-firlayacak-1.jpg

Enflasyona oranlar doların gerçek değeri şu anda 60 lira. Doları bu şekilde baskıladıkça üreticini bitireceksin, işsizliği patlatacaksın. Bugün 60 lira olan doları ilerde enflasyonla birlikte 70 lira olduğunu konuşacağız. Bir anda yükseliş olacak. Ani hareketle korkunç bir enflasyon oluşur. Türkiye altından kalkamaz” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN