Herkes Manavgat Şelalesini biliyor ama burası efsane! Turistler bile keşfetmiş: Kamerasını alan koşuyor

Herkes Manavgat Şelalesini biliyor ama burası efsane! Turistler bile keşfetmiş: Kamerasını alan koşuyor

Türkiye’de görülmeye değer şelale olarak herkes Manavgat Şelalesini biliyor ama burası efsane. Karadeniz’in gizli kalmış cennetlerinden olan bu yeri turistler bile keşfetmiş. İşte, ömrünüzde bir kere de olsa görmeniz gereken o eşsiz güzellik…

Artvin’in doğal güzelliklerinden olan, Murgul ilçesine bağlı Başköy’de bulunan Delikli Kaya Şelalesi, yüksekten akan suyun kayayı zamanla aşındırması sonucu yüzük şeklinde delikli bir kaya içinden akmasıyla şelaleye döndüğü için Delikli Kaya ismini almıştır. Bölgede epey dikkat çeken şelale, yerli ve yabancı turistlerin de gözdesi oluyor.

Artvin Başköy’de bulunan şelale, keşfedilmesinin ardından sıra dışı bir drone gösterisine ev sahipliği yaptı. Drone pilotu şelalenin önce içinden ardından da altından geçerek görüntülerini çekerken bu görüntüler epey beğenildi.

artvin-deliklikaya-selalesi.jpg

“ARTVİN’İN GEREKEN ÖNEMİ GÖRMESİNİ İSTİYORUZ”

Kentin doğal güzelliklerini çeken, Yerel Rehber ve Turizm Gönüllüsü Osman Demir, Delikli Kaya Şelalesi’nde de drone uçuşu gerçekleştirdi. Demir’in ustaca kontrol sağladığı drone, şelalenin delikli yapısının içinden geçerek nefes kesen anlara imza attı. Sonrasında drone, şelalenin altından geçerek etkileyici su manzarasını ortaya çıkartı.

artvin-deliklikaya-selalesi-1.jpg

10 yıldır Artvin’deki doğal ve tarihi güzellikleri çektiğini ve bu güzellikleri tanıtmayı amaçladığını söyleyen Osman Demir, şunları aktardı:

"İlimizde oldukça fazla turistlik destinasyon var. Göller, şalaleler, mağaralar, kanyonlar, Zirveler, bunların yanında tarihi yapılarda var. Mümkün olduğu kadar bunları tanıtmaya çalışıyorum. Bugünde Murgul ilçemizi ziyaret ettik. Burada bulunan delikli kaya şelalesini çekimler yaptık çekimler büyük ilgi gördü. Fırsat buldukça Artvin’imizi tanıtmaya devam edeceğiz çünkü Artvin’i seviyoruz gereken önemi görmesini istiyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN