Yolsuzlukla suçlanıyor: İspanya Başbakanı'nın eşi hakim karşısında

Yolsuzlukla suçlanıyor: İspanya Başbakanı'nın eşi hakim karşısında

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in eşi Maria Begona Gomez Fernandez, nüfuzunu kullanarak iş dünyasında yolsuzluk yaptığı suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Begona Gomez'in hakimin sorularına cevap vermeme hakkını kullandığı ve mahkemeye yazılı metin sunduğu aktarıldı. Dava, 19 Temmuz'a ertelendi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in eşi Maria Begona Gomez Fernandez hakkında nüfuzunu kullanarak yolsuzluk yaptığına dair iddialar, ilk olarak aşırı sağ görüşlü "Temiz Eller" adli dernek tarafından 5 Nisan'da ortaya atılarak mahkemeye taşındı. "Nüfuzunu kullanarak çeşitli şirket ve kuruluşlarla ticari ve profesyonel ilişkiler kurmak, kamu sübvansiyonları ve yardımlarından yararlanmaya çalışmak"la suçlanan Begona Gomez hakkındaki iddianameye, "Hazte Oir" adlı aşırı sağcı bir başka dernek de müdahil oldu.

Temiz Eller, öne sürdüğü bilgilerle ilgili elinde herhangi bir delil olmadığını, tamamen basında yazılanlara dayandığını belirtse de hakim Juan Carlos Peinado, soruşturma açma kararı aldı. İspanya Başbakanı Sanchez ve lideri olduğu koalisyon hükümetinin büyük ortağı Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) Begona Gomez hakkındaki iddiaları asılsız, sahte ve aşırı sağcı siyasi bir karalama girişimi olarak değerlendirip sonunda hiçbir şey çıkmayacağını savunuyor.

BEGONA GOMEZ HAKİM KARŞISINDA

Begona Gomez, yolsuzluk yaptığı iddiasıyla hakkında açılan soruşturma kapsamında hakim karşısına çıktı. Güvenlik ve kişilik haklarının korunması gerekçesiyle Begona Gomez, Madrid'deki 41 No'lu mahkemeye aracıyla garajdan giriş yaptı. Gomez'in mahkemeye girerken basın mensuplarının görüntü alması engellendi.

CEVAP VERMEME HAKKINI KULLANDI

Mahkeme kaynaklarından İspanyol basınına verilen bilgilerde, Gomez'in, soruşturmasını yürüten hakim Juan Carlos Peinado'nun sorularına cevap vermeme hakkını kullandığı ve hangi gerekçeyle böyle bir soruşturma başlatıldığını bilmediğini belirtip, yazılı metin sunduğu aktarıldı.

Hakim Peinado'nun da söz konusu metni incelemek için ifade verme sürecini 19 Temmuz'a ertelediği duyuruldu.

MAHKEME ÖNÜNDE PROTESTO

İspanya Başbakanı'nın eşi hakkındaki soruşturma nedeniyle mahkeme önünde toplanan küçük aşırı sağcı grup, Başbakan Sanchez ve eşi Begona Gomez'i protesto etti.

İspanya tarihinde ilk defa bir başbakanın eşinin sanık olarak mahkemeye ifade vermeye gelmesi, ulusal ve uluslararası basın tarafından yoğun ilgiyle takip edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN