İstanbul zangır zangır sallanıyor: 4 küçük deprem sonrası uzman isim açıkladı!

İstanbul zangır zangır sallanıyor: 4 küçük deprem sonrası uzman isim açıkladı!

Son zamanlarda Marmara Denizi’nden çok fazla deprem haberleri geliyor. Özellikle de Avcılar ile Mudanya açıkları, depremlerin kümelenme alanları olarak öne çıkarken, uzmanlar bu bölgedeki sismik hareketliliğin takip edilmesi gerektiğinin altını çiziyor…

Marmara Denizi’nde bugün farklı büyüklüklerde minik depremler meydana geldi. İstanbul Kağıthane’de 1.1 büyüklüğünde sarsıntı yaşanırken, Avcılar açıklarında da 1.5 ile 2.2 büyüklüğünde 2 deprem yaşandı. Ayrıca Bursa Mudanya açıklarında da 1.0 ile 1.8 arasında değişen 4 minik deprem kaydedildi. Depremler, Kandilli Rasathanesi ile Deprem Araştırma Enstitüsü (KOERI) verilerine göre bildirildi.

MİNİK AMA SÜREKLİ DEPREMLER

Palaeosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, Marmara Denizi’nde meydana gelen depremleri X hesabı üzerinden paylaştı. Demirtaş’ın paylaşımına göre, İstanbul Kağıthane ile Avcılar açıklarında sarsıntılar kaydedildi. Mudanya açıklarında da 4 minik deprem meydana geldi. Depremlerin büyüklükleri ise 1.0 ile 2.2 arasında değişiklik gösterirken, Dr. Demirtaş deprem kümelenme alanlarına dikkat çekti:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN