Meteoroloji alarm verdi! İstanbul dahil birçok ili vuracak

Meteoroloji alarm verdi! İstanbul dahil birçok ili vuracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 3 Temmuz Çarşamba günününe ilişkin hava tahmini raporunu paylaştı. Yarın Trakya’dan giriş yapacak olan sağanak için İstanbul dahil birçok il için kuvvetli sağanak uyarısında bulunuldu. İşte illere göre 5 günlük hava durumu tahmini...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinde etkili olan kavurucu sıcaklıklar bugün İstanbul dahil birçok kente uğramayacak. Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Edirne, Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Bolu, Muş, Bitlis ve Van çevreleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Öte yandan yarın Trakya’dan yağış giriş yapacak olarak sağanak Perşembe İstanbul dahil Marmara ve Ege’yi teslim alacak.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, İç Ege ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, iç ve güney kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

3 TEMMUZ ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-copy.jpg

4 TEMMUZ PERŞEMBE GÜNÜ

2-copy.jpg

5 TEMMUZ CUMA GÜNÜ

3-copy.jpg

6 TEMMUZ CUMARTESİ GÜNÜ

4-copy.jpg

7 TEMMUZ PAZAR GÜNÜ

5-copy.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN