Sarımsağı böyle tüketmek ömrü uzatıyor! İbn-i Sina reçetesi: Faydasını 40 ile çarpıyor

Sarımsağı böyle tüketmek ömrü uzatıyor! İbn-i Sina reçetesi: Faydasını 40 ile çarpıyor

Asırlar öncesinde sağlık alanında çeşitli çalışmalar yürüten İbn-i Sina bugün de tıbba yön vermeye devam ediyor. Çeşitli hastalıkların tedavisi için çareler üreten tıbbın babası ayrıca bazı besinlerle ilgili de önerilerde bulunmuştur. Bunlardan biri de sarımsak olmuş ve İbn-i Sina sarımsağı böyle tüketmenin ömrü uzattığını belirtmiştir…

Sarımsağın sağlık üzerindeki faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Bağışıklığı güçlendiriyor, doğal antibiyotik etkisi görüyor, kolesterolü düşürmeye yardımcı oluyor ve kalp hastalıkları riskini azaltıyor. Aynı zamanda İbn-i Sina da sarımsakla ilgili bazı önerilerde bulunmuştur.

İbn-i Sina’nın asırlar önce tavsiye ettiği bu sarımsak tüketme şekli, tam anlamıyla ömrü uzatıyor. Bu yöntem için yapmanız gereken tek şey ise sarımsağı közlemek…

ibni-sina-sarimsak-tuketim-onerisi-1.jpg

İBN-İ SİNA’NIN SARIMSAK TÜKETİM ÖNERİSİ

İbn-i Sina, sarımsağın közlenerek tüketilmesi önermiş ve faydalarının arttığını vurgulamıştır. Isıya bağlı olarak artış gösteren antibiyotik, vücuttaki kanı yağlardan arındırarak kötü kolesterol seviyesinin düşmesini sağlar. Böylece kalp ve damarlar daha sağlıklı çalışır.

ibni-sina-sarimsak-tuketim-onerisi-2.jpg

Közlenmiş sarımsak, kan dolaşımının dengelenmesinde ve kalp ritminin düzenlenmesinde faydalı olur. Vücuttaki yağ depolarının hızlıca yakılmasını sağlarken, iltihap ve enfeksiyona da iyi gelir. Ayrıca kabızlık sorununa karşı faydalı olabileceği de İbn-i Sina tarafından belirtilmiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN