Kilosu 150, tanesi 15 lira! Canı çeken tane tane alıyor: Hem satan hem alan isyan etti

Kilosu 150, tanesi 15 lira! Canı çeken tane tane alıyor: Hem satan hem alan isyan etti

Ekonomik krizin en çok etkisini gösterdiği alanlardan biri gıda sektörü olurken o meyvenin fiyatını görenler adeta şaşkına döndü. Kilo ile alamayanlar için satılırken tek bir tanesinin 15 lira olması “yok artık” dedirtti. İşte konuya ilişkin detaylar…

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde seyyar satıcılık yapan İbrahim Cinli, incirin kilosunu 150 liraya sattığını ifade etti. Kiloyla alamayanlara tane ile satış yapıldığını söyleyen Cinli, incirin tanesinin ise 15 lira olduğunu söyleyince duyanlar şaşkınlık geçirdi. İncir fiyatına tepki gösteren Uğur Kara, "İncir alacaktım, bir tane inciri tarttırdım 15 lira tuttu ben bunu nasıl alıp yiyeceğim? Parası olan yer ama biz yiyemeyiz. Biz garibanlar ne yapacağız" dedi.

yeni-proje-1-001.jpg

FİYATLAR ALICIYI DA SATICIYI DA ETKİLİYOR

İncir fiyatlarının pahalılığından söz eden İbrahim Cinli, yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:

"Ben seyyar satıcıyım Kadirli’de. Bu ürünleri satmakta zorlanıyoruz. Bir tane incir 15 lira çekiyor. Vatandaşın alma gücü yok, zorlanıyoruz. 150 lira eskinin 15 lirası olmuş. Bir incir ver diyor 15 lira para tutuyor. Bir incir, iki incir alan var. 1 kilogram, yarım kilogram işi bitti, alan yok. 1 kilogram Antep fıstığımız 600 lira. Antep fıstığımızı satmakta zorlanıyoruz. Ürünlerimizi satamıyoruz. Vatandaşın alacak gücü yok."

yeni-proje-001.jpg

Uğur Kara ise "İncir alacaktım, bir tane inciri tarttırdım 15 lira tuttu ben bunu nasıl alıp yiyeceğim? Parası olan yer ama biz yiyemeyiz. Biz garibanlar ne yapacağız? Haydi buyurun söylüyorum size" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN