İş dünyasından asgari ücrete zam açıklaması: Eski sarmala dönmeyelim

İş dünyasından asgari ücrete zam açıklaması: Eski sarmala dönmeyelim

Yüksek enflasyonun etkisiyle çalışanlar arasında zam beklentisi artarken, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, konuya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Gültepe, asgari ücrete ara zam yapılmaması gerektiğini belirterek, "Ara zam olursa eski sarmala döneriz. 2-3 ay hep birlikte bir bedel ödeyerek bu sarmaldan kurtulmamız lazım” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe, Bloomberg HT’ye yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Işıkhan'ın asgari ücrete ara zam yapılmayacağı yönündeki açıklamasını hatırlattı.

Gültepe, bu konuda kendisi de aynı görüşte olduğunu ifade ederek, "Ara zam olursa eski sarmala döneriz" şeklinde konuştu.

'AŞIRI ZAM YAPANLARIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ'

Maliyet artışlarını bahane ederek ürünlere aşırı zam yapanların önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Gültepe, maliyetlerin düşmesi ve fırsatçılığın önlenmesi gerektiğini söyledi.

foto.jpg
Mustafa Gültepe

Gültepe, “Enflasyonu körükleyen en büyük etkenlerden biri de maliyetler. Piyasadaki fırsatçılar girdi maliyetlerini fırsat bilerek aşırı zam yapıyorlar. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de belirttiği gibi enflasyon Mayıs ve Haziran'da zirve yapacak, ardından düşüşe geçecek. Önemli olan girdi maliyetlerini kontrol altına alarak enflasyon beklentilerini aşağı çekmek. Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Işıkhan da bu konuda açıklama yapmıştı. Ara zam olursa eski sarmala döneriz. 2-3 ay hep birlikte bir bedel ödeyerek bu sarmaldan kurtulmamız lazım" dedi.

DÖVİZDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İÇİN ENFLASYON ORANINDA ARTIŞ

Son bir yıldır stabil seyreden döviz kuru hakkında da değerlendirmelerde bulunan Mustafa Gültepe, dövizin enflasyon oranında artması gerektiğini belirtti. Gültepe, “Dövizin eksi 1 değil, üretici fiyatlarının ne kadar artmışsa o kadar artması gerekiyor. Bu durumda sürdürülebilirlik için enflasyonun yüzde 6-7 arttığı noktada kurun eksi 1 olması sürdürülebilir değil. Bu kurun artmasını istediğimiz anlamına gelmiyor. Ancak sürdürülebilirlik için doğru oranın bu olması lazım” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN