Ünlü Havayolu şirketi battı! Herkesi şok eden iflas kararı: Tüm uçuşlar iptal edildi

Ünlü Havayolu şirketi battı! Herkesi şok eden iflas kararı: Tüm uçuşlar iptal edildi

Her sektörde olduğu havacılık sektöründe de yaşanan mali zorluklar o havayolu şirketinin sonunu getirdi. Öyle ki ünlü havayolu şirketi battı. Alınan iflas kararı herkesi şaşkına çevirirken, tüm uçuşlar iptal edildi. İşte detaylar…

Havacılık sektöründeki zorlu ekonomik koşullar, küçük çaplı havayolu şirketlerini derinden etkiliyor. Son olarak, sık sık rötar şikayetleri ile gündeme gelen Nordic Aviation Group, iflasın eşiğine geldi. Bakanlık yetkilileri, şirketin zor günler geçirdiğini ve iflasın kaçınılmaz olduğunu duyurdu.

UÇUŞLAR EKİM AYINDA SONA ERECEK

Nordic Aviation Group, yan kuruluşu Xfly markası altında faaliyet gösteren Regional Jet ile İsveç iç hatlarında uçuş yapmak üzere imzaladığı sözleşmenin Ekim ayı sonunda sona ereceğini açıkladı. İklim Bakanlığı Ulaştırma Genel Sekreter Yardımcısı ve Nordic Aviation Group Denetim Kurulu Üyesi Sander Salmu, ulusal havayolunun yeni müşteriler bulamaması durumunda iflasın kaçınılmaz olduğunu belirtti.

nordic-1.jpg

KRİTİK TARİH 15 EKİM

Sander Salmu, bakanlığın yaklaşık bir yıldır şirketin zor durumda olduğunu ve iflas riskinin her an gündemde olduğunu vurguladı. News.err.ee’ye göre, SAS ile olan sözleşmenin sona ermesinin ardından Nordica yönetiminin yeni müşteriler bulma konusunda umutlarını sürdürdüğü bildirildi. Yönetim ve denetim kurulu, 15 Ekim tarihinde şirketin geleceğine dair bir plan sunulması konusunda anlaştı. Mevcut plana göre, yalnızca Nordic Aviation Group ve bağlı şirketlerinin satılması öngörülüyor; ancak uçakların sahibi olan Transpordi Varahaldus'un devlet mülkiyetinde kalması hedefleniyor.

NORDİC HAVAYOLU HAKKINDA

Nordic Aviation Group, 2016'dan 2023'e kadar Estonya’nın bayrak taşıyıcısı olarak faaliyet gösteren ve Tallinn’de merkezlenen bir charter havayolu şirketidir. Şirket, geçmişte İsveç'e tarifeli uçuşlar düzenliyordu; ancak bu uçuşlar Ekim 2023 itibarıyla sona erecek. Şu anda, diğer Avrupa havayolları için ıslak kiralama sözleşmeleri çerçevesinde operasyonlarına odaklanmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN