İflas zinciri büyüyor! Türkiye’nin devleri bayrak kaldırdı! Konkordato ilanları peş peşe geldi

İflas zinciri büyüyor! Türkiye’nin devleri bayrak kaldırdı! Konkordato ilanları peş peşe geldi

Ekonomik krizin pençesine takılan şirketler iflastan kaçamıyor. Türkiye'nin devleri bayrak kaldırdı konkordato ilanları peş peşe geldi. Daha sektörünün bilindik üç ismi adım adım iflası sürükleniyor. İşte tüm detaylar…

Hem Türkiye'de hem de dünyada etkisini sürdüren ekonomik kriz birçok şirketin sonu oluyor. Ekonomik krizle mücadele etmeye çalışan şirketler zor şartlarla mücadele ediyor İstanbul'da zorlaşan hayat şartları bazı şirketleri kaçınılmaz sona sürüklüyor. İstanbul'da üretim gerçekleştiren ve Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Toybox Gıda, Saadet Gıda ve Sade Maya mahkemeye başvurdu. Konkordato için dilekçesini verdi.

SEKTÖRÜN DEVLERİ PİYASAYI TERK EDİYOR

Gıda sektöründe önde gelen şirketler arasında yer alan Toybox Gıda, 15.000 tonluk üretim kapasitesine sahip dev bir şirket olarak Türkiye'de faaliyet gösteriyordu. Şirkete ait Jelly, Licorice, Marshmallow gibi ürünler bulunurken konkordato kararı sonrasında sektörde belirsizliğe büründü.

saadet-gida-kapak.jpg

400 ÇALIŞANI VEDA EDECEK

Saadet Gıda, 20.000 m2’lik kapalı alanda 400 çalışana istihdam alanı sağlıyordu. Ayda ortalama 2400 ton üretim kapasitesine sahip olan firma yılda 600 ton üretim ile birlikte gıda sektörünün nabzını tutuyordu.

14 Ağustos tarihi itibarıyla kesin mühlet alan firmalar için mahkeme, komise heyet görevlendirdi. Finans uzmanı Figen Mengi, denetçi Suat Özyalçın ve hukukçu Prof. Dr. Müjgan Tunç Yücel’den oluşan heyetin firmaların mal varlıklarını korumak ve işletmelerini sağlaması için çalışmalarını sürdürecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN