Ekonomik kriz ünlü bankayı da vurdu! Duyan parasını çekmek için koşuyor: Yılların bankası iflas pençesine düştü

Ekonomik kriz ünlü bankayı da vurdu! Duyan parasını çekmek için koşuyor: Yılların bankası iflas pençesine düştü

Pandemi ile başlayan ekonomik kriz tüm dünyada etkisini sürdürmeye devam ediyor. Özellikle Avrupa'da süren Rusya-Ukrayna savaşı ve Orta Doğu'da patlak veren İsrail-Filistin gerilimi küresel piyasalarda gerilime neden olurken dev şirketlerden peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak gelen haber bankacılık sektörünü altüst etti. Dünyaca ünlü dev banka iflas bayrağını çekti. Duyan parasını çekmek için koşuyor.

Dünya genelinde etkisini sürdüren ekonomik kriz tüm sektörleri vurmuş durumda. Ham madde fiyatlarındaki artış ve piyasalarda artan tedirginlik iflas haberleri art arda getirirken bir son dakika gelişmesi yaşandı. Ekonomik kriz ünlü bankayı da vurdu! Duyan parasını çekmek için koşuyor. Yılların bankası iflas pençesine düştü. Kimse bu iflas haberini beklemiyordu.

DÜNYACA ÜNLÜ DEV BANKA İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ

Ekonomik kriz banka sektörünü de vurmuş durumda. Son olarak dünyaca ünlü ABD merkezli New York Community Bancorp adlı banka iflasın pençesine düştü. Yaşanan kriz ile birlikte New York Community Bancorp'un hisseleri geçen hafta yüzde 50 düştü. Banka geçen yılın son çeyreğinde 252 milyon dolar zarar ettiğini kamuoyuna duyurdu.

yeni-proje-2024-05-31t100302-141.jpg

Sektörün önde gelen isimlerinden biri "Banka emlak kredilerine bağlı potansiyel riskler nedeniyle büyük bir finansal zorluk içine girdi. Buna paralel olarak Moody's kredi notunu çöp seviyesine indirdi. Düzelir diye umut ediyoruz ama çok zor bir ihtimal" diye konuştu.

HİSSELERİ YÜZDE 50 DÜŞTÜ! DUYAN PARASINI ÇEKMEYE KOŞUYOR

Bankanın iflas edebileceğini duyan müşteriler paralarını çekmek için banka şubelerine ve bankamatiklere akın ettiği belirtildi. Bankada parası bulunan bir müşteri ise "Banka iflas ederse paramı alamama durumum olabilir diye düşünüyorum. Şimdi paramın hepsini çekip başka bir bankaya yatıracağım. Artık yıllardır 9çalıştığım bankam iflas etmese bile güvenimi sartstı" şeklinde konuştu.

yeni-proje-2024-05-31t100228-101.jpg

Gelen iflas haberi ile birlikte bankada çalışan birçok çalışanın işten çıkarılacağı da aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN