Bu kış donacağız! Yaz gelmeden zam gelmişti, uzman isim açıkladı: "Stagflasyon geliyor"

Bu kış donacağız! Yaz gelmeden zam gelmişti, uzman isim açıkladı: "Stagflasyon geliyor"

Peş peşe zamların gündemde yer aldığı bu günlerde kış gelmeden doğal gazın haberi geldi. Elektrik zammından sonra doğal gaza gelen zam vatandaşları endişelendirdi. Prof. Dr. Hakan Kara, söz konusu zamlara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte konuya ilişkin detaylar…

BOTAŞ, doğalgaza %38 oranında bir zam yapıldığını ve bu zammın Ağustos itibarıyla geçerli olacağını duyurdu. Bu zam, hem enflasyonu hem de vatandaşların yaşam standartlarını ciddi şekilde etkileyebilir. Prof. Dr. Hakan Kara, doğalgaz ve elektrik zamlarının enflasyonu kontrol altında tutma hedefiyle sınırlı tutulduğunu ancak bu durumun yeterli olmayacağını belirtti.

yeni-proje-002.jpg

PROF. DR. KARA’DAN STAGFLASYON UYARISI

Halk TV’de yer alan bir habere göre, Prof. Dr. Kara, bu zamların enflasyonun yıl sonunda %38 seviyelerine ulaşma olasılığını ortadan kaldırdığını ifade etti. Seçimler nedeniyle ertelenen zamların şimdi uygulamaya konulmasıyla birlikte, üçüncü çeyrekte stagflasyon riski ortaya çıkacak. Stagflasyon, ekonomik durgunluk ve yüksek enflasyonun aynı anda yaşandığı bir durumu tanımlar. Bu dönemde piyasalarda durgunluk yaşanırken, fiyatlar yükselir ve işsizlik oranı artar.

yeni-proje-1-002.jpg

VATANDAŞLARIN EKONOMİK DURUMU

Prof. Dr. Kara, artan enflasyonun vatandaşların alım gücünü daha da eritmeye devam ettiğini ve ücret artışlarının bu durumu dengelemekte yetersiz kaldığını vurguladı. Elektrik, doğalgaz ve ulaşım gibi temel ihtiyaçlardaki zamlar nedeniyle üçüncü çeyrekte ekonomide zorluklar yaşanacağını belirtti ve "Yılın geri kalanı vatandaşlar için oldukça zor geçecek" şeklinde değerlendirdi.

yeni-proje-2-001.jpg

STAGFLASYON NEDİR?

Stagflasyon, ekonomik durgunluk ve yüksek enflasyonun aynı anda görüldüğü bir durumdur. Bu dönemde piyasa faaliyetleri yavaşlar, fiyatlar yükselir ve işsizlik oranı artar. Stagflasyon, ekonomik belirsizlikleri ve vatandaşların yaşam standartlarını olumsuz etkiler.

yeni-proje-3.jpg

Doğalgaza yapılan büyük zamlar, enflasyon üzerinde olumsuz etkiler yaratarak vatandaşların ekonomik zorluklarını artırma potansiyeline sahip. Kış aylarında bu etkilerin daha da belirginleşmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN