Arçelik Polonya'da fabrikalarına tek tek kilit vuruyor: Kapatma kararı şok etti

Arçelik Polonya'da fabrikalarına tek tek kilit vuruyor: Kapatma kararı şok etti

Türkiye'nin beyaz eşya devi Arçelik'ten Polonya'dan kötü haber! Fabrikalarına birer birer kilit vuruyor! Kapatma kararı ise şok etkisi bıraktı...

Arçelik, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı resmi açıklamayla Polonya’daki bazı üretim tesislerini kapatma kararı aldığını duyurdu. Bu kapsamda, Lodz şehrindeki çamaşır kurutma makinesi, pişirici cihazlar ve plastik yan sanayi tesisleri ile Wroclaw’daki buzdolabı fabrikasının üretim faaliyetleri verimsizlik gerekçesiyle durdurulacak.

ÜRETİM 2025'İN İLK YARISINDA SON BULACAK

Arçelik KAP'a bildirdi: Fabrikalarını kapatmaya hazırlanıyor: 1800 kişi işten çıkarılacak - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Arçelik, Avrupa’daki operasyonlarını yeniden yapılandırma amacıyla yaptığı bu değerlendirme sonucu, söz konusu tesislerdeki üretimin 2025 yılının ilk yarısına kadar aşamalı olarak sonlandırılacağını açıkladı. Şirket, bu süreçte kapasite kullanımını diğer Arçelik fabrikalarına kaydırarak operasyonel sinerjiyi artırmayı hedefliyor. Ancak, bu kapatmanın konsolide ciroda kayıplara yol açacağı ve olası maliyetlerin finansal raporlarda yer alacağı belirtildi.

Tesislerin kapanmasının getireceği tek seferlik maliyetler hakkında henüz net bir bilgi paylaşılmamış olsa da, Arçelik bu maliyetlerin ilerleyen dönemde finansal tablolarda duyurulacağını bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN