Araç sahipleri dikkat! Bakanlık resmen duyurdu: Aracı böyle olanlar artık hiçbir şekilde trafiğe adım atamayacak

Araç sahipleri dikkat! Bakanlık resmen duyurdu: Aracı böyle olanlar artık hiçbir şekilde trafiğe adım atamayacak

Özellikle trafiğin yoğun olduğu kentlerde daha çok karşımıza çıkan çakarlı araçlarla ilgili İçişleri Bakanlığı yeni bir düzenlemeye gitti. Bu düzenleme kapsamında, yasa dışı çakar kullanan araçların trafikten men edilmesine karar verildi…

İçişleri Bakanlığı tarafından Ekim ayında duyurulan çakarlı araç kullanımına dair maddeler içeren yeni düzenleme hayata geçirildi.

Son zamanlarda sayısı hızla artan çakarlı araç kullanımının önüne geçmek isteyen bu uygulama, denetim yapan trafik polislerine, çakarlı araç tespit etmeleri durumunda aracı trafikten men etme yetkisi veriyor.

cakarli-araclari-trafige-cikisi-yasaklandi.jpg

ARTIK TRAFİĞE ÇIKAMAYACAKLAR

Halk TV’de yer alan habere göre, bu yasa dışı kullanımın tespit edilmesi halinde çakarlı araç ve kullanıcısıyla ilgili kısıtlayıcı tedbirler alınabilecek. İş insanlarından, organize suç örgütü liderlerine kadar geniş bir skalanın istismar ettiği çakar kullanımıyla ilgili açıklama yapan yetkililer, "Özellikle zengin kişiler, suç örgütü liderleri trafik cezasını ödeyip bunları kullanmaya devam ediyor. Fırsat vermemek için kurallara uymayanların araçları trafikten men edilecek, cezaları önümüzdeki dönemde daha da artırılacak.” İfadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN