Yunanistan'da şoke eden olay! Tonlarca ölü balık kıyıya vurdu

Yunanistan'ın Volos kenti limanına milyonlarca ölü balık vurdu. Volos Belediye Başkanı Achilleas Beos, ölü balıklar nedeniyle kokunun dayanılmaz hale geldiğini ifade ederek, turizmin büyük darbe aldığını söyledi.

Volos limanına milyonlarca ölü balık vurarak limanın üzerinde gümüş bir örtü oluşturdu.

ttttyyyy.jpg

Volos Belediye Başkanı Beos, yaptığı açıklamada, “Bu trajik bir olaydır. Carla'dan (kentin kuzeyindeki göl) gelen milyonlarca ölü balık kıyılarımızı doldurdu ve turizme büyük bir darbe vurdu." ifadelerini kullandı.

jjjjjj.jpg

Beos, yaşanan kirlilikle ilgili Eylül 2023'te savcılığa aylık rapor sunduğunu belirtti ve Yunan hükümetini suçladı.

dddddd.jpg

TOPLU DAVALAR AÇILABİLİR

Beos, İşadamlarının uğradıkları büyük maddi zararlardan sorumlu olanlara karşı toplu davalar açabileceğini de ifade etti.

tttttrrrrrr.jpg

Carla Gölü, 1962’de sıtmayla mücadele için kurutulmuştu. Geçen yıl bölgedeki sağanak yağışlar ve beraberinde gelen sel, gölün tekrar dolmasına ve normal boyutunun 3 katına çıkmasına neden olmuştu. Uzmanlar, göl sularının, tatlı su balıklarını Volos kentinin bulunduğu Pagasetik Körfezi’ne ittiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN