Dünya Google'ın eski yöneticisinin kehanetlerini konuşuyor! O video apar topar YouTube'tan kaldırıldı

Dünya Google'ın eski yöneticisinin kehanetlerini konuşuyor! O video apar topar YouTube'tan kaldırıldı

Google’ın eski yöneticisi Eric Schmidt’ın Nisan ayında yaptığı konuşma hala dünya gündeminde. Schmidt’ın Stanford Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada söyledikleri gündem olurken, o video apar topar YouTube'tan kaldırıldı. İşte Schmidt'ın Google ile ilgili dikkat çekici kehanetlerinin detayı...

ESMAGÜL KOÇAK

Dünya Google’ın eski yöneticisi Eric Schmidt’ı konuşuyor. Aylar önce bir üniversitede yaptığı konuşma ile dikkatleri üzerine çeken Schmidt, söyledikleriyle hala çok konuşulurken o görüntülerin YouTube’tan kaldırılması ise kafalarda soru işareti bıraktı…

YAPAY ZEKAYI ELE ALDI GÖRÜNTÜLER KALDIRILDI

Eric Schmidt, Google’ın eski CEO’su olarak teknoloji dünyasında önemli bir figür. Nisan ayında Stanford Üniversitesi’nde verdiği konuşmada, yapay zeka (AI) alanında şok edici gelişmeler yaşanacağını öngörmüştü. Ancak bu konuşma, internet üzerinden kısa süre yayımlandıktan sonra gizemli bir şekilde YouTube’dan kaldırıldı. Peki bu videoda neler söylenmişti?

eric-schmidt-yapay-zeka-kehaneti-1.jpg

GOOGLE VE YAPAY ZEKA YARIŞI İLE İLGİLİ DİKKAT ÇEKİCİ SÖZLER

Schmidt, özellikle AI start-up’larının büyük teknoloji şirketleri üzerinde baskı oluşturduğunu ve bazılarının fikri mülkiyet hırsızlığı yapabileceğini ima etmişti. Daha da çarpıcı olanı, Google’ın yapay zeka yarışında geri kalmasının nedenini, şirketin uzaktan çalışma politikasına bağlamasıydı. Ona göre, çalışanların haftada yalnızca bir gün ofise gitmesi, yenilikçi çalışmaları olumsuz etkiliyordu. Bu açıklamalar, geniş çapta tepki topladı ve Schmidt, kısa süre sonra sözlerinden geri adım atarak “yanlış anlaşıldığını” belirtti.

Videonun yayından kaldırılması, Schmidt’in bu görüşlerinin Google’ın prestijine zarar verebileceği endişelerini gündeme getirdi. Ancak video platformlarından kaldırılmış olmasına rağmen, birçok haber kaynağı bu tartışmalı açıklamaları rapor etmeye devam etti. Şu anda videonun bazı bölümleri hâlâ sosyal medya üzerinden izlenebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN