En kötü ve en iyi sağlık sistemi olan ülkeler açıklandı! Kimse bu ülkelerde hastaneye gitmek istemiyor

En kötü ve en iyi sağlık sistemi olan ülkeler açıklandı! Kimse bu ülkelerde hastaneye gitmek istemiyor

Dünyada en iyi ve en kötü sağlık sistemine sahip olan ülkeler belli oldu. Bu ülkede herkes hastaneye gitmeye korkuyor her fırsatta kaçacak yer arıyor. ABD merkezli Commonwealth Fund vakfı 10 ülkenin sağlık sistemini karşılaştırdı. En kötü sağlık sistemine sahip ülkeler tek tek elendi. İşte sağlık sistemi en kötü ülkeler…

ABD merkezli Commonwealth Fund vakfı, Avustralya, Hollanda, İngiltere, Yeni Zelanda, Fransa, İsveç, Kanada, İsviçre, Almanya ve ABD’nin sağlık sistemleri üzerinde incelemelerde bulundu. En iyi sağlık sistemine sahip ülke Avustralya olarak belirlendi. Herkesin gözde ülkesi ise en kötü sağlık sistemine sahip ülke seçildi. İşte sağlık sistemi en kötü ülkeler…

10 ÜLKE KARŞILAŞTIRILDI

Commonwealth Fund Vakfı tarafından yayınlanan raporda Mirror, Mirror 2024, Commonwealth Fund'ın seçilmiş ülkelerdeki sağlık sistemleri karşılaştırıldı. Sağlık sistemini üzerinde karşılaştırma yapan 8 rapor olarak yayınlanan rapor ilginç sonuçları da ortaya koydu. 2004 yılında yapılan ilk araştırmadan bu yana sonuçların ve yönde değiştiği ise merak konusu oldu.

Rapor: Dünyanın en iyi sağlık sistemleri nerede? İlk 3'te hangi ülkeler var? | Euronews

Ülkelerin deneyimlerinden yola çıkarak ABD'deki sağlık sistemlerinin iyileştirilmesini nasıl katkı sağlanabileceği yönünde bir amaç hedefleyen araştırma 10 ülkenin sağlık sistemini karşılaştırıyor. Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, Hollanda, Yeni Zelanda, İsveç, İsviçre, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri üzerinde yapılan incelemeler doğrultusunda sistem 5 ana temelde incelenmektedir. Bakıma erişim, bakım süreci, idari verimlilik, hakkaniyet ve sağlıklı sonuçlar üzerinde araştırmalar yapılmaktadır.

9 ÜLKE YAKIN KONUMDA

Commonwealth Fund tarafından yayınlanan raporda 9 ülkenin birbirine yakın olduğu görüldü. ABD'deki sağlık sisteminin açık ara farklı en kötü performans gösteren sağlık sistemi olduğu da bir kez daha gözler önüne serildi.

Koronavirüs salgınının merkezi haline gelen Batı ülkelerinin sağlık sistemleri bu krize ne kadar hazırlıklı? - BBC News Türkçe

Sağlık sektöründe En iyi performans gösteren 3 ülke Avustralya, Hollanda ve İngiltere oldu. Bu ülkeleri sırasıyla Yeni Zelanda, Fransa, İsveç, Kanada, İsviçre ve Almanya takip ediyor. Yapılan araştırmalar doğrultusunda yayınlanan grafikte ABD'nin bu ülkeler arasında en sonda olduğu görüldü.

FAZLA HARCAMA DÜŞÜK PERFORMANS

Yayınlanan raporda dikkat çeken bir diğer kısım ise sağlık sistemine Yapılan harcamalar olmaktadır. Avustralya sağlık sistemine en az harcama yapan ancak performansı en yüksek ülke oldu. ABD ise açık ara farkla sağlık sektörünün en fazla harcama yapılan ülke olduğu.

Hangi ülkede kaç kişiye Covid-19 aşısı yapıldı? Küresel çapta aşılamada son durum ne? | Euronews

Raporda, “En yüksek genel sıralamaya sahip iki ülke olan Avustralya ve Hollanda aynı zamanda GSYH'ye oranla en düşük sağlık harcamalarına sahiptir. GSYH'sinin çok daha fazlasını sağlık hizmetlerine harcayan ancak genel performansı açık ara en kötü olan ABD hariç diğer ülkeler birbirine yakın bir şekilde kümelenmiştir” ifadeleri kullanıldı.

ABD'de hastalar en kısa ömre sahip olurken en fazla önlenebilir ölüme sahip ülkeler arasında da yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN