Görenler inanamıyor! Topraksız betonda karpuz yetiştirdi: "30 yıldır buradayım ilk kez görüyorum"

Görenler inanamıyor! Topraksız betonda karpuz yetiştirdi: "30 yıldır buradayım ilk kez görüyorum"

Burayı görenler inanamıyor. Sivas’ta beton binaların arasında yetişen karpuzlar herkesi şaşkına çevirirken, bu durum iklim değişikliğinin tarımdaki etkilerini gözler önüne sermiş oldu…

Sivas’ta, Camii Kebir Mahallesi'nde beton binalar arasında yetişen karpuzlar, bölge sakinlerini şaşırttı. Kaldırımda beliren bu meyveler, iklim değişikliği ile birlikte tarımın geldiği yeni boyutu gözler önüne seriyor.

BETONDA SÜRPRİZ KARPUZLAR

Mahalle muhtarı Yasin Doğruyol, bu durumu Sivas’ta yaşanan iklim değişikliğinin bir göstergesi olarak değerlendirdi. "Karpuz sadece sıcak bölgelerde yetişir diye bir kural yok artık. Bu karpuz çekirdekleri, bilinçsizce atılmış ve uygun şartları bulunca kendiliğinden yetişmiş olabilir," dedi.

sivasta-betonda-karpuz-yetisti-1.jpg

MİNİK KARPUZ SERASI

Bölgede 30 yıldır esnaflık yapan Erdal Doğan, bu durumun adeta minik bir karpuz serası oluşturduğunu belirtti. "Kaldırımın çatlaklarından sızan su ve güneş ışığı, karpuzların büyümesi için ideal bir ortam sağlamış olabilir," şeklinde konuştu.

Muhtar Yasin Doğruyol, "Demek ki karpuz sadece Diyarbakır'da yetişmiyormuş," diyerek durumu mizahi bir dille aktardı. "Karpuz, sıcak memleket meyvesi ama yaşanan küresel iklim değişikliğinden dolayı Sivas'ta alışık olmadığı kadar sıcaktı. Belki bu sıcağın da etkisi olmuş olabilir," dedi.

sivasta-betonda-karpuz-yetisti-2.jpg

“ALIŞILMADIK BİR DURUM”

Erdal Doğan, "Ben ilk kez böyle bir şeyle karşılaştım. Bu her ne kadar alışık bir durum olmasa da biz inananlar için normal bir durum. Küçücük bir tohum filizlenmiş ve bu hale gelmiş," ifadelerini kullandı.

Sivas’ta betonda karpuz yetişmesi, tarım alanında farkındalık yaratırken, bölgenin iklimine dair önemli ipuçları sunuyor. Bu durumun, Sivas’ın her köşesinde meyve yetiştirilmesine örnek teşkil etmesini umuyoruz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN