Japonya’dan geldi Hakkari’de yetişti! Adında hayır yok ama tadı efsane! Ürünler tezgaha çıkmak için gün sayıyor

Japonya’dan geldi Hakkari’de yetişti! Adında hayır yok ama tadı efsane! Ürünler tezgaha çıkmak için gün sayıyor

Japonya'nın sevilen meyvesi Türkiye'de de yetişiyor. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ekimi yapılan ağaçlar meyve vermeye başladı. İnternet üzerinden sipariş verdi şimdi tadından yenmiyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde internetten verdiği sipariş ile birlikte muşmula yetiştirmeye başlayan üretici ürünlerin hakkını veriyor. Japon meyvesi olarak bilinen muşmula Türkiye'de de bilinen meyveler arasında yer almaktadır. Yüksekova ilçesine 40 kilometre uzaklıkta yer alan yeşil taş köyünde yaşamını sürdüren Hasan Soydan, ektiği meyve fidelerini verimini aldı.

HAKKARİ'NİN MEYMENETSİZ MEYVESİ

Yüksekova kilometre ilçesinde 40 kilometre mesafede bulunan Yeşiltaş Köyü’nde yaşamını sürdüren Hasan Soydan, Japonya ile özdeşleşmiş muşmula meyvesinin fidanlarını internet üzerinden sipariş vererek bahçesine ekti. Meyve fidanları için büyük emek sarf eden Soydan, ürünlerini aldı. Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit ve kurum mühendisleri, fidanları yerinde ziyaret ederek Soydan'ın başarısını tebrik etti.

Japonya'nın muşmula meyvesi Yüksekova'da yetişti

Yüksekova Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Teknikeri Uğur Bahadır, “Burası bin 400 rakımlı bir yer ve toprağı her şeye müsait olduğunu söyleyebilirim. Özellikle birçok bitkinin yetiştiği noktalardan biridir. Hasan amcamız bu muşmula fidelerini internet ortamında temin etmiş ve gelmesiyle bahçesine dikimini gerçekleştirmiştir.” dedi.

Japonya'nın muşmula meyvesi Hakkari'de yetişti - Hakkari Haber: Haberler, Son Dakika Haberleri ve Güncel Haber

Aradan yıllar geçmesine rağmen fidelerin büyüyerek meyve verdiğini dile getiren Bahadır, bölgede ilk kez yetiştirildiğini belirterek hasat sürecinin Kasım ayına denk geldiğini vurguladı. Türkiye'de Nadir yetişen bitkiler arasında yer alan muşmulayı işaret eden Bahadır, “İnşallah Hasan amcamız burada yaşayan tüm çiftçilere örnek olacak. Bu meyve kökeni aslında Japonya. Şimdi ise Yüksekova'da da en güzel şekilde yetiştirilmiş durumda” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN