Meteoroloji'den 3 il için uyarı: Gök gürültülü sağanak yağış kapıda

Meteoroloji'den 3 il için uyarı: Gök gürültülü sağanak yağış kapıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 Eylül için yayınladığı hava durumu raporunda uyarılarda bulundu. Ülkemizin birçok bölgesinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, 3 il için sarı kodlu uyarı verildi. Edirne'den Kars'a kadar geniş bir alanda etkili olması beklenen yağışların, özellikle bazı illerde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan, hava sıcaklıklarının Doğu Anadolu'da hafif düşüş göstermesi beklenirken, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 Eylül için yaptığı hava durumu değerlendirmesinde, ülkemizin birçok bölgesinde yağışlı bir gün yaşanacağını duyurdu. Özellikle Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Hatay, Düzce, Sinop, Amasya, Erzurum, Ordu, Rize, Artvin, Trabzon, Erzurum, Kars, Diyarbakır ve Siirt illerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu iller için vatandaşların dikkatli olması ve olası olumsuzluklara karşı tedbirli davranması gerekiyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, yağışların bazı bölgelerde kuvvetli olması bekleniyor. Bu nedenle, sel, su baskını, heyelan gibi doğal afetlere karşı önlem alınması gerekiyor. Ayrıca, şiddetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuz hava olaylarına karşı da hazırlıklı olunması gerekiyor.

Hava sıcaklıklarına gelince, Doğu Anadolu'da 2 ila 4 derecelik bir azalma beklenirken, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

20 EYLÜL CUMA GÜNÜ

haritatahmingun5.png

21 EYLÜL CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

22 EYLÜL PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun4.png

23 EYLÜL PAZARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

24 EYLÜL SALI GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN