Lübnan Temsilcisi BM'ye sundu: Cihazlar nasıl patladı?

Lübnan Temsilcisi BM'ye sundu: Cihazlar nasıl patladı?

Lübnan'da son günlerde yaşanan ve onlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan gizemli patlamaların nedeni ortaya çıktı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne gönderilen resmi bir raporda, çağrı cihazları ve el telsizlerinin elektronik mesajlar aracılığıyla uzaktan patlatıldığı belirtildi.

Lübnan'ı sarsan ve büyük kayıplara yol açan patlamaların ardındaki sır perdesi yavaş yavaş aralanıyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne gönderilen Lübnan'ın BM misyonu raporunda, patlamaların elektronik bir saldırı sonucu gerçekleştiği açıklandı.

İngiliz haber ajansı Reuters’a göre, saldırıya yönelik Lübnanlı yetkililer tarafından yapılan ön soruşturmada, cihazlara Lübnan'a gelmeden önce patlayıcı yerleştirildiği tespit edildi. Haberde, Lübnan'ın Birleşmiş Milletler (BM) misyonu tarafından BM Güvenlik Konseyi'ne gönderilen mektupta çağrı cihazlarının ve el telsizlerinin elektronik mesaj gönderilerek patlatıldığının tespit edildiği belirtildi.

ÇAĞRI CİHAZLARI VE TELSİZLER PATLADI

Lübnan'daki patlayıcılarla düzenlenen iki saldırıda ölü sayısı 37'ye, yaralı sayısı 3 bin 750'nin üzerine çıktı. İsrail, saldırılarda resmi bir sorumluluk üstlenmemesine rağmen, Hizbullah, bu saldırılardan İsrail'i sorumlu tutuyor ve misilleme tehdidinde bulunuyor.

Bölgedeki gerginlik son saldırılarla artarken, saldırılarda kullanılan çağrı cihazlarına ve telsizlere patlayıcıların nasıl yerleştirildiği tartışılıyor. Sn yaşananlar bölgedeki çatışmanın genişleme korkularını tetikliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN