Titan denizaltısının patlamadan birkaç gün önce arızalandığı ortaya çıktı: İnsanlar baş aşağı asılı kalmıştı

Titan denizaltısının patlamadan birkaç gün önce arızalandığı ortaya çıktı: İnsanlar baş aşağı asılı kalmıştı

Titanik enkazına tur düzenleyen ve trajik bir şekilde patlayarak 5 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Titan denizaltısıyla ilgili yeni ve çarpıcı iddialar ortaya atıldı. OceanGate şirketinin eski bilimsel direktörü Steven Ross'un açıklamalarına göre, felaketin yaşandığı son yolculuktan birkaç gün önce denizaltıda ciddi bir arıza meydana geldi. Ross, bir dalış sırasında bir yolcunun denizaltının içinde baş aşağı asılı kaldığını ve diğer yolcuların ona tutunmak zorunda kaldığını belirtti.

Titanik enkazına yapılan keşif gezilerinde kullanılan Titan denizaltısının, felaketten sadece birkaç gün önce ciddi bir arıza yaşadığı ortaya çıktı. Bu yeni gelişme, zaten büyük bir üzüntüyle karşılanan kazanın boyutlarını daha da büyütürken, denizaltının güvenliği ve şirketin sorumluluğu hakkında yeni sorular doğurdu.

OceanGate şirketinin eski bilimsel direktörü Steven Ross'un yaptığı açıklamaya göre, Titan'ın son felaket yolculuğundan kısa bir süre önce gerçekleştirilen bir dalışta, denizaltı içinde beklenmedik bir durum yaşandı. Bir yolcu, denizaltının içinde baş aşağı asılı kalırken, diğer yolcular da kendisine tutunmak zorunda kaldı.

T24'ün haberine göre Ross, bu olayın ardından Titan'ın gövdesinde herhangi bir hasar olup olmadığının incelenip incelenmediği konusunda bilgi sahibi olmadığını belirtti. Ayrıca, arızanın giderilmesi için destek ekibinin bir saatten fazla süreyle çalıştığı ve bu olayın son felaketten sadece birkaç gün önce yaşandığı bilgisini paylaştı.

Bu yeni ortaya çıkan bilgiler, Titan'ın patlamasının tesadüfi bir olay olmadığı, aksine daha önceki sorunların bir sonucu olabileceği ihtimalini güçlendiriyor. Denizaltının güvenliği, tasarımı ve kullanılan malzemeler konusunda ciddi soru işaretleri oluşurken, yetkililer olayın tüm yönleriyle incelenmesi için kapsamlı bir soruşturma başlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN