Tasarruf genelgesi eğitimi vurdu: Temizliğin ardından güvenlik de velilere kaldı

Veli-Der İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Turgut Aydın, eğitimde uygulanan tasarruf tedbirlerinin, okullarda hijyen ve güvenlik açığına neden olduğunu ve bu giderlerin velilerden talep edilmesini eleştirdi. Aydın, dezavantajlı bölgelerdeki okullarda velilerden 5-6 bin lira talep edildiğini, sosyoekonomik durumu iyi olan bölgelerde ise bu miktarın 150-200 bin liraya kadar çıktığını belirtti.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullara ayırdığı ödeneğin, öğrencilerin sağlıklı koşullarda eğitim görmesine yetmediğini vurgulayan Veli-Der İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Turgut Aydın, hijyen ve güvenlik hizmetlerinin veliler aracılığıyla sağlanmaya çalışıldığını ifade etti. "Eskiden okullarda temizlik işlerini gören hizmetliler istihdam edilirdi. Ancak şimdi bu uygulama kaldırıldı ve okulların temizliği velilerin bağışlarıyla karşılanmaya çalışılıyor" dedi.

Tasarruf tedbirleri altında, temizlik hizmetlerinin haftanın üç günü sağlanacağını hatırlatan Aydın, "İki gün okul temizlenmeyecek. Bu durum, salgın hastalıklara davetiye çıkarıyor" şeklinde konuştu.

'GÜVENLİK GÖREVLİSİNİN MAAŞI DA VELİLERDEN'

Güvenlik sorunlarına da değinen Aydın, okullardaki güvenlik personelinin maaşlarının da veliler tarafından ödenmek zorunda kalındığını belirtti. "Devlet, her vatandaşın can güvenliğinden sorumludur. Bu yükümlülüğü yerine getirmelidir" dedi.

'BİR YANDAN DA KUŞE KAĞITLA MEKTUP GÖNDERİYORLAR'

Aydın, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrenci velilerine gönderilen mektuplara da tepki gösterdi. "Bir yandan tasarruf yapmaya zorluyorsunuz, diğer yandan kuşe kağıda mektuplar gönderiyorsunuz. Bu durum düşündürücü" diyerek bakanlığın uygulamalarını eleştirdi.

Eğitimde tasarruf tedbirlerinin, sağlık ve güvenlikten yapılmasının kabul edilemeyeceğini belirten Aydın, "Bakanlığın bu uygulamalardan bir an önce vazgeçmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN