Yetişmez dediler ama 3 yıldır bolca yediler! Hem tazecik tüketiliyor, hem de kışa saklanıyor! Dededen toruna kalan miras

Yetişmez dediler ama 3 yıldır bolca yediler! Hem tazecik tüketiliyor, hem de kışa saklanıyor! Dededen toruna kalan miras

Yetişmez diyenlere inat ekti 3 yıldır bolca ürün alıyor. Deneme amacıyla bahçesine diktiği ağaçlar hem kendisini hem de çevredekileri şaşırttı. Sıcak iklimde yetişir diyenler ise söylediklerinde yanıldı.

Türkiye'nin farklı bölgelerinde farklı ürünler yetişirken bazı ürünlerin bazı bölgelere has olduğu da biliniyor. Yaz meyvesi olarak herkesin çok sevdiği incir çoğunlukla Aydın, Bursa gibi daha sıcak ve ılıman iklimlerde yetişmektedir. Nevşehir'in Merkez ilçesine bağlı Nar kasabasında bir vatandaşın 5 yıl önce bahçesine deneme amacıyla diktiği incir ağaçları 3 yıldır bolca ürün veriyor.

GÖREN GÖZLERİNE İNANAMIYOR

70 yaşındaki esnaf ve emeklisi Süleyman Açıkalın, 5 yıl önce deneme amacıyla bahçesine diktiği incir ağaçlarının üzerindeki ürünlerle şaşkına dönüyor. İncir Ağacı Nevşehir'de olur mu? diyenlere inat toprakla buluşturduğu ürünler hem kendisini hem vatandaşı şaşırttı.

Nevşehir'de incir yetişmez' dediler, şimdi meyvesini yiyor! - FİB HABER, Nevşehir Haberleri,kapadokya

Nevşehir'in Nar kasabasındaki bahçesinde 5 yıldır yetiştirdiği incir ağaçları hakkında açıklamalarda bulunan Açıkalın, "İncir ağacımız beş senelik üç senedir de Temmuz ayı sonu olgunlaşmasıyla birlikte meyvesini toplamaya başlıyoruz" dedi.

13 yıldır mide kanseri ile mücadele ettiğini söyleyen Açıkalın, bahçede çalışmaya başladığı andan itibaren kanseri de yendiğini belirtti. Kendini yormayacak şekilde meyve ağaçları yetiştirdiğini söyleyen Açıkalın, 5 yıl önce bir akrabası vasıtasıyla bahçeye incir fidanı diktiğini ve 3 yıl önce ilk meyvesini aldığınız vurguladı

ŞİMDİ TORUNLARI TOPLUYOR

Şimdilerde incir ağacı üzerindeki ürünleri torunlarının topladığını dile getiren Açıkalın, günlük olarak toplayarak tükettiklerini bir kısmını ise reçel yaptıklarımız söyledi. 1954 doğumlu Süleyman Açıkalın, Nevşehir'in sebze ve meyve açısından oldukça verimli topraklara sahip olduğunu söyledi.

Aydın'da taze incir hasadı sürüyor - Ekonomim

Nevşehir topraklarının en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizer Açıkalın, bölgenin en verimli topraklara sahip olduğunu söyleyerek kendilerine şanslı gördüğünü vurguladı. Açıkalın, “Bahçemizde incir, fındık, can eriği, iğde, elma, kiraz, kayısı her çesit meyve ağacı var. Yani ne ekersek ekelim gerekli özeni gösterip baktığımız zaman bol verim almak zor değil." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN