Kimse hazır olmadığına inanmayacak! Baklava ustaları bile çatır çatır çatlayacak! İşte en pratik havuç dilim baklava tarifi…

Kimse hazır olmadığına inanmayacak! Baklava ustaları bile çatır çatır çatlayacak! İşte en pratik havuç dilim baklava tarifi…

Masterchef Türkiye yarışmasında kaptanlık oyununun efsanevi lezzeti havuç dilim baklava izlenme rekorları kırdı. Kaptanlığı kazanabilmek için hünerlerini sergileyen yarışmacılar en lezzetlisi için tezgah başında yerini aldı. Kimsenin hayır diyemediği havuç dilim baklavalar için artık pastaneleri gezmeye gerek kalmadı. Kimse hazır olmadığına inanmayacak. İşte en lezzetli ve pratik havuç dilim baklava tarifi…

Ünlü baklava ustalarına bile kıskandıracak o lezzet artık sizin mutfağınızdan çıkacak. Gelen kimse hazır olmadığına inanmıyor orijinalinden hiçbir farkı bulunmuyor. Baklavalar arasında en dikkat çekeni oluyor lezzeti alıp başka bir yere götürüyor. İşte en lezzetli ve pratik havuç dilim baklava tarifi…

HAVUÇ DİLİM BAKLAVA TARİFİ

Malzemeler

1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

60 gram tereyağı (Eritilmiş) yarım çay bardağı

1 tane yumurta

1 yemek kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

1 paket kabartma tozu

Yarım çay kaşığı tuz

3, 5 su bardağı un

Yarım kilo buğday veya mısır nişastası (Hamuru açmak için)

150 gram çekilmiş ceviz içi (Arası için)

Üzerine dökmek için:

100 gram tereyağı

1 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker

4 su bardağına yakın su

5-6 damla limon suyu

havuc-dilim-kapak.jpg

HAVUÇ DİLİM BAKLAVA NASIL YAPILIR?

  • Şerbet için şeker ve suyu tencereye koyup kaynamaya bırakılır. Kaynayınca limonu da ilave edip orta harlı ateşte 25 dakika kaynatıp soğumaya bırakılır.
  • Yoğurma kabına sıvı malzemeler koyulur ve karıştırılır.
  • Daha sonra kabartma tozu ve un yavaş yavaş katılarak önce bir kaşıkla sonrada el ile güzelce yoğurulur.
  • Hamur eşit 3 beze yapılır ve 10-15 dakika dinlendirilir.
  • Bezeler bol nişasta serperek oklava veya merdane ile açılır.
  • Üzerine bolca nişasta sürülüp bir ucunu ortaya getirerek katlama işlemi yapılır.
  • Üzerine nişasta sürüp öteki ucunu da üzerine kapatıp tekrar nişasta sürülür ve diğer taraftaki uçları da ortaya getirip nişasta sürüp diğer ucu da üstüne kapatılarak kare şekli elde edilir.
  • Nişasta sürdükten sonra da 4 köşesinden ortaya sarf gibi kapatıp ters çevrilir ve bütün bezeler için aynı işlem uygulanır.
  • İlk zarf şeklinde katlanılandan başlayarak bezeler oklava veya merdane ile fırın tepsisi büyüklüğünde alt üst çevrilerek açılır.
  • Üçünü de üst üste koyup büyük yuvarlak borcam tepsiyi üzerlerine koyarak tepsi büyüklüğünde yuvarlak kesilir ve tepsiye fırçayla yağ sürüp yuvarlak kesilen bezenin biri tepsiye yerleştirilir.
  • Üzerine de yuvarlak kesince kenardan kalan küçük parçalar yerleştirilir. Üzerlerine bol miktarda ceviz serpilip diğer iki bezeyi de düzgün bir şekilde yerleştirip havuç dilim olarak dilimlenir.
  • Tereyağı ocakta eritilip üzerindeki köpüğü alarak içine sıvı yağ ilave edilir ve yakmadan ısıtıp sıcak sıcak dilimlenen baklavanın üstüne kaşıkla her yerine gelecek şekilde dökülür.
  • Ardından önceden ısınmış 180 derece fırında en az bir saat pişirilir.
  • Şerbeti dökerken tepside şerbette soğuk olmalıdır.
  • Şerbetini çektikten sonra isteğe göre, kaymak ya da sade dondurma eşliğinde servis edilir.

BAKLAVANIN PÜF NOKTASI NEDİR?

Baklava yufkası açtığınız sırada büyük bir baklava oklavasının kullanılması gerekiyor. Bunun yanı sıra rüzgar almayan bir yerde oda sıcaklığında bir ortamda baklavayı yapmanız tercih edilmektedir. Baklavanın lezzetli olması için kullandığınız yağın da iyi bir kaliteye sahip olması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN