Karadenizlileri rezil eden olay! Rize’de köyün bereketi olarak görülüyordu: Sakal-ı Şerif çalındı

Karadenizlileri rezil eden olay! Rize’de köyün bereketi olarak görülüyordu: Sakal-ı Şerif çalındı

Rize’de yaşanan hırsızlık olayı herkesi şaşkına çevirirken bölge halkını da sinirlendirdi. Mevlid Kandili gecesi yaşanan hırsızlık olayının çözülmesi için bölge halkı destek bekliyor…

Rize’nin Akpınar Köyü’nde, Mevlid Kandili gecesi cami cemaati büyük bir üzüntü yaşadı. Camide sergilenen ve yaklaşık 70 yıldır köyde bulunan Sakal-ı Şerif, yerinde bulunamayınca köy sakinleri alarma geçti.

SAKAL-I ŞERİF ÇALINDI

Cumartesi gecesi, Mevlid Kandili için camiye getirilen Sakal-ı Şerif’in saklandığı dolap açıldığında, yöneticiler büyük bir şok yaşadı. Dolapta Sakal-ı Şerif’in olmadığı anlaşıldı. Hemen jandarmaya haber veren köy yöneticileri, olaya müdahale edilmesini istedi.

rizede-sakal-i-serif-calindi-1.jpg

“ÇOK BÜYÜK SIKINTI”

Köy sakinlerinden Muhammet Ergin, "Köyümüzden Sakal-ı Şerif alındı, götürüldü buradan. Ne zaman alındığı belli değil. Kandil gecesi mi alındı, belli değil," diyerek üzüntüsünü dile getirdi. "Kamera kayıtlarında da bulamadılar. Çok büyük sıkıntı. Bulunması, buraya getirilmesi gerekiyor," şeklinde konuştu.

rizede-sakal-i-serif-calindi-2.jpg

“REZİL OLDUK, KÖYÜN BEREKETİYDİ”

Ali Yılmaz, Sakal-ı Şerif’in köyün en güzel emanetlerinden biri olduğunu belirtti. "Akpınar Köyü olarak rezil olduk diyebilirim. Manevi değeri vardı. Köyün bereketiydi. Biran önce bulunmasını istiyoruz," dedi.

Köylüler, Sakal-ı Şerif’in bir an evvel bulunmasını isterken, aynı zamanda suçlu veya suçluların cezalandırılmasını talep ediyor. Rize’de yaşanan bu olay, köydeki manevi atmosferi olumsuz etkilerken, halkın duyduğu üzüntü ve öfke artıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN