Beyoğlu'nda tahliye krizi... 'Belediye el değiştirince kaymakamlık CHP'li yönetimi kovdu' iddiası

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası AK Parti’den CHP’ye geçen Beyoğlu Belediyesi, Kaymakamlık tarafından kullanılan binadan tahliye ediliyor. Belediye hizmetlerini sürdürmek için geçici ofisler kurarken, tahliye kararının hukuka aykırı olduğunu belirterek yasal süreç başlatmaya hazırlanıyor.

Beyoğlu Kaymakamlığı, geçtiğimiz dönemlerde AK Parti'de olan Beyoğlu Belediyesi ile Cezayirli Gazi Hasan Paşa Kışlası olarak bilinen binayı 2023 yılın beri ortak kullanıyordu.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde 30 yıl sonra AK Parti’den CHP’ye geçen Beyoğlu Belediyesi, binadan zorla tahliye ediliyor.

fdh4df4h4dfh.jpg
Belgede belediye ile ortak kullanıma dair ifadelerin olduğu görülüyor.

Çevik kuvvet binayı abluka altına alırken, Beyoğlu Belediyesi verdiği hizmetlerin kesintisiz devam etmesi için bina dışında geçici ofisler kurduğu belirtildi.

4hd4f4hd4h.jpg

Geçtiğimiz gün Beyoğlu Belediyesi, yöneticilerinin kaymakamlık binasındaki belediye birimlerine girişinin engellendiğini duyurmuştu.Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, bu durumun hukuka aykırı olduğu vurgulanırken gerekli yasal adımların atılacağı belirtilmişti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Değerli Beyoğlulular, şu anda belediyemizin bazı yöneticilerinin kaymakamlık binası içinde bulunan belediye birimlerine girişi engellenmektedir. İlgililer hakkında gerekli hukuki girişimlerde bulunulacaktır. Kamu hizmetlerini ve kamu görevlilerini engellemenin yasal olmadığını hatırlatırız."

İMAMOĞLU'NDAN 'BEYOĞLU' TEPKİSİ: NEYMİŞ EFENDİM; ‘BURAYI TERK EDİN'

Beyoğlu Çevre Projesi’nin temel atma töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimler öncesinde kaymakamlık ve belediyeye tahsis edilen eski kışla binasından Beyoğlu Belediyesi’nin çıkarılmak istenmesine tepki göstermişti. İmamoğlu, “Bu partizan akıl, bütün evlatların, bütün çocukların, bu ülkenin bütün insanlarının en büyük düşmanıdır” dedi.

BEYOĞLU KAYMAKAMLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Yaşananların ardından Beyoğlu Kaymakamlığı da sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Yapılan açıklamada "Beyoğlu Kaymakamlığı, Belediye birimlerini tahliye ediyor." iddiasının doğru olmadığı ileri sürüldü.

"Çeşitli sosyal medya mecralarında yer alan ve "Beyoğlu Kaymakamlığı, Belediye birimlerini tahliye ediyor." başlığıyla paylaşılan içerik ve görüntüler, konuyu manipüle etme amacı taşımakta ve gerçeği yansıtmamaktadır.

Beyoğlu Belediyesi’nin bazı birimleri, 2023 yılı başı itibarıyla, herhangi bir tahsis kararı olmaksızın, idari birimlerin talebi ve varılan mutabakatla Beyoğlu Kaymakamlığı Hükümet Konağı’na geçici olarak taşınmıştır. Birimlerin, Beyoğlu Belediyesi’nin devam eden bina inşaatlarının tamamlanmasıyla yeniden Beyoğlu Belediyesi hizmet binalarına taşınması hususunda mutabakata varılmıştır.

Beyoğlu Belediyesi’nin bahse konu olan binalarındaki inşaat çalışmaları Temmuz 2024 itibarıyla tamamlanmış ve Beyoğlu Kaymakamlığı Hükümet Konağı’ndaki Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, çalışmaları tamamlanan Beyoğlu Belediyesi’ne ait binaya taşınmıştır. Ancak Hükümet Konağı’nı kullanan diğer birimler, Belediye’nin ilgili birimleriyle defaatle iletişime geçilmesine ve gerekli uyarıların yapılmasına rağmen taşınmamıştır.

Beyoğlu Belediyesi’nin ilgili birimlerinin kendi hizmet binalarına taşınması talebinin sebebi; Beyoğlu Tarım İlçe Müdürlüğü ile Beyoğlu Müftülüğü’nün binalarında yapılan deprem incelemesinde binaların acilen boşaltılması gerekecek seviyede depreme karşı riskli çıkmasıdır.

Konuya ilişkin gerekçeler, ilgili birim yetkililerine birçok kez iletilmişken ve bunun ardından bazı birimlerin taşınması Beyoğlu Belediyesi tarafından sağlanmışken, diğer birimlerin ısrarla tahliye edilmemesi ve olayın medya ve dijital mecralara taşınması, en hafif tabirle iyi niyetle bağdaşmamaktadır.

Beyoğlu Belediyesi’nin ilgili birimlerinin tahliyesi, kendi hizmet binalarına taşıma hususunda gösterdiği özensiz tavır nedeniyle, Beyoğlu Kaymakamlığı’nın ilgili birimleri tarafından gerçekleştirilmiştir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN