Yagi Tayfunu'nda ölenlerin sayısı 143'e yükseldi

Vietnam'ın kuzeyini vuran Yagi Tayfunu'nun yol açtığı afet ve kazalarda ölü sayısı 143'e yükseldi. Tayfun nedeniyle yüzlerce kişi yaralanırken, 58 kişi kayboldu ve arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Vietnam hükümeti, afetten etkilenen bölgelere gıda yardımı gönderilmesi ve 4 milyon dolarlık yardım paketini onayladı.

Vietnam'ın kuzeyini etkisi altına alan Yagi Tayfunu, felakete yol açtı. Vietnam Plus internet sitesinin haberine göre, tayfunun neden olduğu afet ve kazalarda ölenlerin sayısı 143'e yükseldi.

Afet Önleme ve Kontrol Dairesi, Yagi'nin neden olduğu yaralanmaların sayısının yüzlerce olduğunu, kaybolan 58 kişi için ise arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

yeni-proje.jpg

Yagi Tayfunu'nun neden olduğu hasar büyük boyutlara ulaşırken, etkilenmiş bölgelere acil gıda yardımı yapılacağı bildirildi.

Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh, afetin vurduğu Haiphong kentine giderek zararın karşılanması için yaklaşık 4 milyon dolarlık yardım paketini onayladı.

yeni-proje-4.jpg
Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh

Tayfun nedeniyle ülkenin kuzeyindeki kıyı kentlerinden 50 binden fazla kişi tahliye edildi. Yardım ve kurtarma operasyonları için binlerce askeri personel görevlendirildi. Ayrıca, tayfunun etkili olduğu bölgelerde geniş çaplı yardım çalışmaları sürdürülüyor.

Yagi Tayfunu'nun Filipinler'deki etkileri de yıkıcı oldu. 3 Eylül'de meydana gelen tayfun, şiddetli yağış, sel ve toprak kaymasıyla 20 kişinin ölümüne ve 26 kişinin kaybolmasına neden oldu.

Ayrıca, Çin'in Haynan eyaletini 7 Eylül'de etkisi altına alan tayfun da 4 kişinin ölümüne ve 95 kişinin yaralanmasına yol açtı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN