Hükümet sızıntı iddialarını reddetmişti: BTK’nın dosyaların kaldırılması için Google’a yaptığı başvuru ortaya çıktı

Hükümet sızıntı iddialarını reddetmişti: BTK’nın dosyaların kaldırılması için Google’a yaptığı başvuru ortaya çıktı

Milyonlarca vatandaşın kişisel verilenin çalındığı iddia edilmiş, kimi yetkililerce kabul edilen bu iddia kimileri tarafından da yalanlanmıştı. Açıklama yapması gereken ilk kurum olan BTK ise açıklama yapmak yerine Google'dan belgeleri kaldırmasını talep etti. BTK'nın bu hamlesi, verilerin çalındığını onaylaması olarak yorumlandı.

108 milyon vatandaşın kimlik numarasından adres bilgilerine kadar kişisel verilerinin çalınıp 'web pazarında' satıldığı iddiaları kamuoyuna yansımış, hükümetten 4 ayrı yetkili açıklama yapmıştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gazetecilerin sorularını yanıtlamış, pandemi döneminde Sağlık bakanlığından sızıntı olduğunu kabul etmişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) verilerinin çalndığı iddialarını reddederken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise “Kişisel veriler ele geçirilmişse bu konuda gerekli başvuru yapılır. Kişisel verilerin korunmasıyla ilgili kanun var. İsteyen dava açabilir” demişti.

KKVK: HERHANGİ BİR İHLAL BİLDİRİMİ YOK

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) da yaptığı açıklamada, verilerin çalındığına ilişkin herhangi bir ihlal bildirimi olmadığını açıkladı.

freewebturkey'den Ali Safa Korkut'un haberine göre yetkililerin açıklamaları gerçeği yansıtmıyor. Zira açıklama yapması gereken tek kurum olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) açıklama yapmak yerine Google'dan verilerin kaldırılmasını talep ediyor.

dfh4d4h.jpg

sgdsgds.jpg

Drive dosyalarının kaldırılması için Google’a yazı yazan BTK’nın 29 Temmuz tarihli başvurusunun belgesini paylaşan Korkut, Google'ın BTK bünyesindeki Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezinden (USOM) bir içerik kaldırma talebi aldığını ve bunun üzerine Google tarafından oluşturulan içerik kaldırma kaydını gösterdiğini ileri sürdü.

fdh4df4h.jpg

Habere göre, verilerin çalındığına dair haberin ardından dosyalar kaldırıldı. İlgili dosyalar ziyaret edildiğinde kullanıcıların karşısına Google'ın “Hizmet Şartlarımızı ihlal ettiği için maalesef bu öğeye erişemezsiniz” uyarısı çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN