Kanada'nın yeni insan hakları komiseri göreve başlamadan istifa etti: İsrail’i Nazi Almanya’sına benzetmişti

Kanada'nın yeni insan hakları komiseri göreve başlamadan istifa etti: İsrail’i Nazi Almanya’sına benzetmişti

Kanada İnsan Hakları Komiseri, İsrail hakkındaki eski yorumları nedeniyle görevine başlamadan istifa etti. Yaptığı paylaşımlarda İsrail'i Nazi Almanya'sına benzeten Birju Dattani, "Komisyon'un çalışmalarına, görev alanına ve demokrasimiz için taşıdığı öneme olan inancımı muhafaza ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kanada’nın yeni atanan insan hakları komiseri Birju Dattani, Yahudi örgütlerinin İsrail'le ilgili önceki yorumlarına ilişkin endişelerini dile getirmesinin ardından, göreve başlamadan istifa etti. Haziran ayında bu göreve atanan Dattani, Adalet Bakanı Arif Virani'nin talebi üzerine hakkında başlatılan bağımsız soruşturmanın sonuçları değerlendirildiği sırada izne ayrıldı.

Birju Dattani was appointed as commissioner of the Canadian Human Rights Commission. Dattani, who formerly served in a similar role in Yukon, is now the subject of a federal government investigation over past statements.Birju Dattani

'İSTİFA ETMEYİ KABUL ETTİM'

Reuters'ta yer alan habere göre; Dattani, pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Bugünden itibaren geçerli olmak üzere Kanada İnsan Hakları Komisyonu Baş Komiserliğinden istifa etmeyi kabul ettim" ifadelerini kullanarak, komisyonun çalışmalarına olan inancını sürdürdüğünü belirtti.

İSRAİL'İ NAZİ ALMANYA'SINA BENZETMİŞ

Bağımsız bir soruşturmanın raporuna göre, Dattani’nin geçmişte Mücahid Datani adı altında çevrimiçi platformlarda Orta Doğu konularında yaptığı paylaşımlar ve röportajlar, bazı Yahudi kuruluşları tarafından tepkiyle karşılandı. İsrail ve Yahudi İşleri Merkezi, bu isim altında İsrail'i Nazi Almanya'sına benzeten bir paylaşıma dikkat çekti.

Bu paylaşımlardan biri, İsrail’i Nazi Almanya’sına benzetiyordu. Ancak raporda, soruşturmanın, İslam'ı seçmeden önce Hindu olarak yetiştirilen Dattani'nin antisemit olduğuna dair bir kanıt bulunmadığı sonucuna varıldığı belirtildi. Soruşturma, Dattani’nin antisemit olduğuna dair bir kanıt bulamadı. Raporda, Dattani'nin Yahudi karşıtı bir inanca sahip olduğu veya bu yönde bir önyargı sergilediği tespit edilemediği belirtildi.

Bununla birlikte, Dattani’nin iş başvurusunda İsrail’e yönelik akademik çalışmalarının eleştirel tonunu kasıtlı olarak küçümsediği ve özgeçmişinde Mücahid Datani ismini gizlediği vurgulandı. Soruşturma, Dattani'nin bu süreçte daha şeffaf olması gerektiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN