Salça konservesine bir parmak kadar bunu ilave edin! Küflenmeyi önlemek meğer bu kadar kolaymış

Salça konservesine bir parmak kadar bunu ilave edin! Küflenmeyi önlemek meğer bu kadar kolaymış

Salça zamanla küflenebiliyor. İster evde yapılsın ister marketten alınsın küf sorunu sıklıkla yaşanabiliyor. Salça küflendiği zaman bir çok kişi tarafından çöpe atılıyor. Salçanın küflenmesini önleyen bazı yöntemler mevcut. İşte, salçanın küflenmesinin önleyen pratik yöntemler...

Yemekleri lezzetlendirmek için kullanılan salça, birçok kişi tarafından harici olarak da tüketiliyor. Salçayı mevsiminde toplanılan domatesle Evde yapmak da mümkün. Mutfakların vazgeçilmezlerinden olan bu ürünün en büyük dezavantajı ise çabuk küflenmesidir. Özellikle marketlerden satın alınan salçaların hızla küflenmesi can sıkıcı olabilir.

Mynet'te yer alan habere göre, salçayı bazılarımız evde kendimiz hazırlıyoruz. Bazılarımız ise hazır satın alıyoruz. İster kendimiz yapalım, ister satın alalım salçanın küflenmesi ortak bir sorun. Kullandığımız salçalarda zaman içerisinde küf oluşuyor. Küf sorunu, genellikle salçanın yanlış muhafaza edilmesinden kaynaklanıyor.

SALÇA KÜFLENMESİ NASIL ÖNLENİR?

SALÇANIN YÜZEYİNİ SIVI YAĞ İLE KAPLAYIN

Salçanızın küf tutmasını önlemek için salçanızın yüzeyini yaklaşık bir parmak kalınlığında sıvı yağ ile doldurun. Bu şekilde salçanızın hava ile temasını kesmiş olursunuz. Hava ile teması kesilen salçanın da küflenmesi önlenir.

SALÇANIZA BELLİ MİKTARDA TUZ İLAVE EDİN

Ev yapımı olmayan, hazır salçaların tuz oranı yetersiz olabilir. Hatta bu salçalar, neredeyse tuz ilave edilmeden üretilir. Tuzun koruyucu etkisi nedeniyle almış olduğunuz salçanıza belirli oranlarda tuz eklemeniz hem küflenmeyi önler hem de salçanın ömrünü uzatır.

SALÇANIZI KULLANIRKEN KURU KAŞIK TERCİH EDİN

Salçanızı, yemeklerde veya kahvaltılarda kullanırken kuru kaşık tercih etmeniz önem arz eder. Salçayı alırken ıslak, sulu bir kaşık kullanırsanız suyun temas ettiği salça yüzeyleri küflenmeye başlayabilir.

SALÇANIZI KAYNATIN

Salçada küf oluşmasının önemli sebeplerinden birisi de su. Bu yüzden kurutularak elde edilen salça daha sağlıklı ve uzun ömürlü olur. Küf tutmaz. Bu bağlamda salçanızı küften korumanın bir diğer yöntemi de içerisine biraz yağ ve tuz ilave ederek kısık ateşte kaynatmanız. Bu şekilde salçanın içerisinde bulunan suyu buharlaştırıp salçanızı daha kuru bir kıvama getirebilirsiniz.

SALÇANIZI DONDURARAK DA MUHAFAZA EDEBİLİRSİNİZ

Buz kalıplarında dondurarak salçanızın küflenmesini engelleyebilirsiniz. Kalıp haline gelen ve donmuş küçük salça parçalarını buzdolabı poşetlerine koyarak istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Salçanın küf tutmasını önlemenin yollarının başında bu malzemelerin serin ve nemsiz ortamlarda saklanması bulunur. Eğer buzdolabında yeriniz yoksa salçayı evinizin en serin ve ferah alanlarında muhafaza edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN