İzmir, Aydın, Manisa, Muğlalılara bu gece uyku yok! Prof. Dr. Orhan Şen uyardı: Tedbirinizi alın

İzmir, Aydın, Manisa, Muğlalılara bu gece uyku yok! Prof. Dr. Orhan Şen uyardı: Tedbirinizi alın

Türkiye'nin batısına uyarı Prof. Dr. Orhan Şen’den geldi. İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla’ya bu gece uyku yok. Herkes tedbirini alsın. Gece saatlerinde başlayacak sabaha kadar devam edecek. İşte tüm detaylar…

HİLAL NAS

Eylül ayı ile birlikte Türkiye'de yağışlarda etkisini göstermeye başladı. Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye'nin batısı için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile birlikte İzmir ve çevresi için kuvvetli yağış uyarısında bulunan Orhan Şen, Yıldırım, kuvvetli rüzgar tehlikesi ile birlikte su baskınına karşı da önlem alınması gerektiğinin altını çizdi. İşte tüm detaylar…

SABAHA KADAR DEVAM EDECEK

İklim değişikliği ve meteorolojik tahminler konusundaki çalışmalarıyla tanınan ünlü iklim bilimci Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabı üzerinden bu gece İzmir ve çevresi için önemli bir uyarıda bulundu. Şen, gece yarısından sabah saatlerine kadar sürecek kuvvetli yağışların özellikle Dikili, Foça, İzmir merkezi ve ilçeleri, Çeşme, Kuşadası, Aydın, Manisa ve Muğla’nın batı ilçelerinde su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar tehlikesi oluşturabileceğini belirtti.

Orhan Şen tek tek açıkladı! Denizlerdeki ölümcül tehlike - Demokrat Kocaeli

Prof. Dr. Şen, paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bu gece İzmir ve çevresinde şiddetli yağış bekleniyor. Gece yarısından sabaha kadar çok kuvvetli yağmur, dolu, yıldırım ve kuvvetli rüzgar olasılığı yüksek. Dikili’den Foça, İzmir ve ilçeleri, Çeşme, Kuşadası, Muğla’nın batı ilçeleri ve Aydın, Manisa da risk altında. Vatandaşlarımız dikkatli olmalı ve gerekli tedbirleri almalı.”

İZMİRLİLER DİKKATLİ OLMALI: ANİ SU BASKINLARINA KARŞI TEDBİR ALIN!

Uzmanlar, aşırı yağışların sele dönüşme riskine dikkat çekerken, özellikle alçak bölgelerde su baskınlarının yaşanabileceği konusunda uyarıyor. Rüzgarın da kuvvetli olacağını vurgulayan Şen, bu durumun bazı yerlerde altyapı sorunlarına yol açabileceğini belirtiyor.

18-20 Ekim: Ege-Akdeniz Yağışları, İkinci Dalga | Hava Delisinin Not Defteri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamalarla paralel olarak, İzmir ve çevresindeki vatandaşların bu geceyi dikkatli geçirmesi öneriliyor. Özellikle gece saatlerinde dışarıda bulunacak kişilerin tedbirli olmaları, mümkünse evde kalmaları ve acil durumlara karşı hazırlıklı olmaları büyük önem taşıyor.

ÇEŞME VE KUŞADASI DA TEHDİT ALTINDA

Ege Bölgesi'nin kıyı kesimlerinde de yağışların etkili olması bekleniyor. Turistik beldelerden Çeşme ve Kuşadası da olası su baskınlarına karşı riskli bölgeler arasında yer alıyor.

yagislar.jpg

​​​​​​​Vatandaşların, araçlarıyla su birikintilerinden uzak durmaları, yıldırım tehlikesine karşı açık alanlardan kaçınmaları ve yerel yetkililerin uyarılarını yakından takip etmeleri tavsiye ediliyor. Özellikle sabah saatlerine kadar devam edecek olan bu hava durumu, bölgede hayatı olumsuz etkileyebilir.

Bu önemli uyarı ışığında, İzmirliler ve çevre illerdeki vatandaşların dikkatli olmaları ve güvenlikleri için gerekli tedbirleri almaları büyük önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN