Sudan'da yağışlar ve seller kolera salgınına neden oldu: Hayatını kaybedenlerin sayısı 235'e yükseldi

Sudan'da yağışlar ve seller kolera salgınına neden oldu: Hayatını kaybedenlerin sayısı 235'e yükseldi

Hazirandan bu yana etkili olan yoğun yağışlar ve seller, Sudan'da kolera salgınına yol açtı. Sağlık sisteminin kriz içinde olduğu savaş ortamında, Sudanlı yetkililer 12 Ağustos'ta kolerayı salgın olarak ilan etti. Açıklamalara göre, kolera vakası sayısı 6 bin 618'e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 235'e yükseldi.

Açıklamada, kolera vakası sayısının 6 bin 618'e, salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 235'e yükseldiği ifade edildi.

Sudan'da hazirandan bu yana etkili olan yağışlar ve seller, koleranın yayılmasına yol açtı. Sudanlı yetkililer, 12 Ağustos'ta kolerayı salgın olarak ilan etti.

SALGININ YAYILMASI İNSAN HAYATINI ZORLAŞTIRIYOR

Savaşın sürdüğü Sudan'da, sağlık sisteminin etkin bir şekilde çalışmadığı bu dönemde salgın hastalıkların yayılması insanların hayatını daha da zorlaştırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN