Kamala Harris’in kampanyasına rekor destek: İlk haftada 200 milyon dolar bağış

Kamala Harris’in kampanyasına rekor destek: İlk haftada 200 milyon dolar bağış

Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in başkanlık kampanyası, Başkan Biden'ın desteğiyle ilk haftasında 200 milyon dolar toplayarak büyük bir çıkış yaptı. Harris'in kampanyası, Demokrat Parti'nin geniş desteğini alırken, yüz binlerce yeni gönüllü de katılım sağladı. Harris'in adaylığına yönelik ilgi hızla artarken, yardımcı aday seçimi süreci de başladı.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Başkanlık Kampanya İletişim Direktörü Michael Tyler, Başkan Biden'ın yarıştan çekilip Harris'e destek vermesinin ardından ilk haftada 200 milyon dolar topladığını duyurdu. Demokrat Parti'nin büyük çoğunluğunun Harris'in kampanyasının arkasında birleşmesi, kampanyaya olan ilgiyi artırdı.

Tyler, Pazar günü yaptığı açıklamada, toplanan fonların %66'sının ilk kez bağış yapanlardan geldiğini belirterek Harris'in kampanyasına olan taban desteğini vurguladı. Ayrıca, Tyler, geçen haftaki duyurudan bu yana 170.000'den fazla yeni gönüllünün kampanyaya katıldığını bildirdi.

Kampanya İletişim Direktörü Tyler, "Başkan Yardımcısı Harris, adaylığını açıklayalı bir hafta bile olmadı, ancak şimdiden Demokrat Parti'yi kampanyası etrafında birleştirdi ve organik, tabandan gelen coşku sonuç veriyor," dedi.

Tyler, Başkan Biden'ın kampanyasını askıya aldığını açıkladıktan sonraki gün 100 milyon dolardan fazla toplandığını belirtmişti. Bunu takip eden günlerde, Harris, Beyaz Saray'a aday olabilecek isimler arasında yer alan kişilerin de dahil olduğu büyük bir destek alarak, partinin 4.000 delegenin çoğunun desteğini kazandı ve bu onu muhtemel aday yaptı.

Cumartesi günü Harris, muhtemel Demokrat başkan adayı olarak ilk büyük bağış toplama etkinliğine katıldı. Parti, yeni adayını Ağustos başında yapılacak sanal bir oylamada resmi olarak seçecek.

Harris, Massachusetts'in Pittsfield kentinde düzenlenen bir etkinlikte, çoğunluğu Demokrat bağışçılardan oluşan 800'den fazla katılımcıya seslendi. Etkinlik, 400.000 dolarlık başlangıç hedefini aşarak 1,4 milyon dolar topladı. Bu etkinlik, seçim gününden 100 gün önce başlayan "eylem haftasonu" adlı kampanya kapsamında düzenlendi.

Harris'in önümüzdeki günlerde bir yardımcı aday seçmesi bekleniyor. Kampanya yöneticisi, ABD basınına yaptığı açıklamada, "kapsamlı" bir seçim sürecinin başlatıldığını belirtti. Harris kampanyasının yaklaşık bir düzine Demokratı değerlendirdiği, süreci bilen bir kaynağın CBS News'e geçen hafta verdiği bilgilere göre, listede Kentucky Valisi Andy Beshear, Michigan Valisi Gretchen Whitmer, Kuzey Carolina Valisi Roy Cooper, Illinois Valisi J.B. Pritzker, Pennsylvania Valisi Josh Shapiro, Minnesota Valisi Tim Walz ve Arizona Senatörü Mark Kelly gibi isimler yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN