Sivas sokaklarında dert dinleme tezgahı: Erkeklere 1 lira, kadınlara 200 lira

Sivas sokaklarında dert dinleme tezgahı: Erkeklere 1 lira, kadınlara 200 lira

Kaligrafi sanatçısı Selçuk Yıldız, ilginç bir hizmet sunarak Sivas sokaklarında dikkatleri üzerine topluyor. Erkeklerin derdini 1 liraya dinleyen Yıldız, kadınlar için 200 lira talep ediyor.

Sivas’ın işlek caddelerinde kaligrafi sanatını icra eden Selçuk Yıldız, ilginç bir hizmetle dikkatleri üzerine çekiyor. Tezgahına astığı yazıya göre, erkeklerin dertlerini dinlemenin bedeli 1 lira, kadınlarınki ise 200 lira. Yıldız, bu farkı "kadınların dertlerinin daha karmaşık ve zaman alıcı" olmasıyla açıklarken, vatandaşlar tezgaha yoğun ilgi gösteriyor.

9992282.jpg

Yıldız’ın esprili tarife uygulaması sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı.

9992283.jpg

'SADECE DİNLİYORUZ'

İlk başta insanların tepkilerini ölçmek amaçlı böyle bir yazı yazdığını aktaran Yıldız, "Görenler nasıl karşılık verecekler diye merak ettim. Sonra fark ettim ki bu yazı insanların dikkatlerini çekti. Çok orijinal cevaplar aldık. İnsanlar yürürken gözleri takıldı ve geri dönüp geldiler. Gerçekten dert dinliyor musunuz diye sordular. Biz bunun esprisini yaptık ama gerçekten derdini anlatanlar oldu, parayı veriyorum dinle beni diyenler oldu. Biz hiçbir şekilde ücret talep etmiyoruz ancak oturup derdini anlatanlar da oldu. Biz bu konuda çözüm vermiyoruz sadece dinliyoruz." dedi.

9992284.jpg

'BİR KADIN 'DERTLERİMİZİN SEBEBİ SİZSİNİZ' DİYE TOPU ERKEKLERE ATTI'

Fiyatlandırma üzerine konuşan Yıldız, "Kadına 200 lira, erkeğe ise 1 lira dedik ve 'neden bu şekilde?' sorusuyla çok karşılaştık. Biz de sorularına soruyla karşılık verip 'sizce neden?' diye sorup onların cevaplarını aldık. Bir hanımefendi 'siz de haklısınız biz bir başlarsak gerisi gelir' dedi. Bir başkası 'bu dertlerimizin sebepleri zaten sizsiniz' diyerek erkelere topu attı. Erkekler güldü ve özellikle eşleriyle beraber geçen erkekler ise eşlerine gösterdi 'bak' diye. Geçenlerden birçoğu 'fotoğraf çekebilir miyim?' diyorlar. Gün içerisinde yaklaşık 100 kişi fotoğraf çekmek için talepte bulunuyor." ifadelerini kullandı.

9992287.jpg

'YERİN KULAĞI VARDIR AMA AĞABEY KİMSEYE SÖYLEMEZ'

Müşterilerden Aleyna Bahar, "Kadınların derdi anlat anlat bitmiyor. Bundan sonra bu ağabey benim favorim, derdim olduğu zaman gelip ağabeye anlatacağım. Yerin kulağı vardır ama ağabey kimseye söylemez, onun da sözünü alırım. Kadına 200 lira olmasının sebebi ise erkekler dertlerini pek fazla dile getiremiyorlarmış. Teşvik etme amacıyla da onlara 1 lira olarak yapılmış. Kadınlar sürekli bir araya geldikleri zaman dertlerini anlatan varlıklar" şeklinde konuştu.

9992285.jpg

'1 LİRAYA DERT DİNLENMEZ'

Yazının dikkatini çektiğini belirten Cemil Kuzucu, “Erkeklerin dertleri daha çoktur ve erkekler genelde dertlerini söyleyemezler, dile getiremezler. 1 liraya dert dinlenmez ama anlatmaya başlarlarsa da erkeklerin derdi daha çok olabilir” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN