Beyaz Saray’dan ‘İran’ açıklaması: Rusya'ya balistik füze gönderirse…

Beyaz Saray’dan ‘İran’ açıklaması: Rusya'ya balistik füze gönderirse…

Rusya’nın kanlı Ukrayna işgali 3’üncü yılında devam ederken, ABD’li yetkililer, İran'ın Rusya'ya balistik füze yollaması halinde çok daha fazla Ukraynalı sivilin yaşamını yitirebileceğini ifade etti.

İran'ın Rusya'ya balistik füze sağladığı haberlerine ilişkin konuşan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC) Sözcüsü Sean Savett, "İran'ın Rusya'ya herhangi şekilde balistik füze yollaması, İran'ın Rusya'ya Ukrayna ile savaşında desteğini dramatik biçimde artırdığını gösterir ve (bu durum) daha fazla Ukraynalı sivilin ölümüne yol açar" diye konuştu.

İRAN: TAVRIMIZ DEĞİŞMEDİ

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği de bu duruma yönelik haberlere ilişkin gelen sorulara yazılı açıklamada bulundu.

İran'ın Rusya'ya karşı tavrının değişmediği bildirilen açıklamada, "İran, çatışan taraflara, insan kayıplarının artmasına, altyapının tahrip olmasına ve ateşkes müzakerelerinden uzaklaşılmasına yol açan askeri yardım sağlanmasını insanlık dışı olarak değerlendirmektedir" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "Bu sebeple İran, sadece kendisi bu tür eylemlerden kaçınmıyor, aynı zamanda diğer ülkelere de çatışmaya dahil olan taraflara silah tedarikini durdurmaları çağrısında bulunuyor" ifadesi yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN