Fransa lideri Macron’dan ‘Ukrayna’ mesajı: Desteğimiz sürecek

Fransa lideri Macron’dan ‘Ukrayna’ mesajı: Desteğimiz sürecek

Rus işgalinin sürdüğü Ukrayna’ya yapılan yardımlara ilişkin konuşan Fransız lider Macron, ülkesinin "her zamankinden daha fazla" Ukrayna'nın yanında olduğunu kaydederek desteklerinin süreceğini belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefonda görüşmesinin ardından Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Macron’un ülkesinin "her zamankinden daha fazla" Ukrayna'nın yanında olduğunu söylediği kaydedildi.

Görüşmede, Ukrayna'nın askeri ihtiyaçları ve sahadaki savaş durumu ele alındığı belirtilirken, Macron, Rusya'ya karşı Ukrayna'yı gerektiği sürece desteklemeyi sürdüreceklerini vurguladı.

POLTAVA SALDIRISINA KINAMA

Rusya'nın 3 Eylül'de Ukrayna'nın Poltava şehrine düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenler için Zelenskiy'e başsağlığı dileyen Macron, "yoğun ve ayrım gözetmeyen" Rus saldırılarını kınadı.

Macron, ayrıca İsviçre'nin Bürgenstock kasabasında 15 Haziran'da düzenlenen Ukrayna Barış Zirvesi'nde belirlenen yol haritasının uygulanması konusundaki taahhüdünü teyit etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN