Putin tutuklama kararına rağmen Moğolistan'a gidecek

Putin tutuklama kararına rağmen Moğolistan'a gidecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hakkında geçen yıl çıkarılan yakalama kararına rağmen önümüzdeki hafta Moğolistan'ı ziyaret edecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından hakkında çıkarılan tutuklama kararına rağmen gelecek hafta Moğolistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştireceği açıklandı. Moğolistan'ın UCM üyesi bir ülke olması nedeniyle, Putin'in bu ziyareti dikkatleri üzerine çekti.

Putin, UCM'nin tutuklama kararı sonrasında ilk kez bu mahkemeye taraf bir ülkeye seyahat edecek. UCM’nin kurucu anlaşması olan Roma Statüsü’ne göre, üye ülkeler hakkında tutuklama kararı çıkarılan kişileri yakalamakla yükümlü. Ancak, bu kararın bağlayıcılığı konusunda bir belirsizlik mevcut. Daha önce, 2015 yılında eski Sudan Devlet Başkanı Ömer el Beşir’in Güney Afrika ziyaretinde tutuklanmaması, bu yükümlülüğün ne derece uygulandığına dair tartışmaları yeniden alevlendirmişti.

UCM, Ukrayna'daki savaş suçlarına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Putin ve Rusya'nın Çocuk Hakları Komiseri Maria Alekseyevna Lvova-Belova hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN