Ukrayna'da kırmızı alarm: Zelenskiy, Rusya'nın saldırısına karşılık vermeye hazırlandıklarını duyurdu

Ukrayna'da kırmızı alarm: Zelenskiy, Rusya'nın saldırısına karşılık vermeye hazırlandıklarını duyurdu

Rusya'nın Ukrayna'nın enerji altyapısına yönelik düzenlediği büyük çaplı saldırıda en az 127 füze ve 109 İHA kullanıldığını belirten Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesinin saldırıya karşılık vermeye hazırlandığını duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya üzerinden Rusya'nın Ukrayna'nın enerji altyapısına yönelik gerçekleştirdiği büyük çaplı saldırıyı değerlendirdi.

Zelenskiy, Rusya'nın bugünkü saldırısında Ukrayna'ya en az 127 füze ve 109 İHA kullandığını açıkladı. Rusya'nın Kursk bölgesindeki operasyonları ve cephe hattındaki durumu da ele aldıklarını belirten Zelenskiy, detaylı bilgi verdi.

Genelkurmay Başkanı Oleksandr Sırskiy ile kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdiğini aktaran Zelenskiy, "Füze saldırısının püskürtülmesi, Rusya'ya vereceğimiz yanıtı - buna hazırlanıyoruz, F-16 uçaklarının kullanılması ve Kursk bölgesindeki operasyon konularını ele aldık" ifadelerini kullandı. Ayrıca, "Kursk'ta belirlenen bölgelerde tam da Ukrayna'nın ihtiyaç duyduğu şekilde eylemlerimizi sürdürüyoruz" diyerek toprak kontrolü sağladıklarını ve esir değişim fonunun yenilendiğini ekledi.

"ÇALIŞMALAR GECE GÜNDÜZ DEVAM EDECEK"

Başkomutanlık Karargahı toplantısında, enerji sisteminin mevcut durumu ve onarım çalışmaları hakkında detaylı raporlar aldığını belirten Zelenskiy, "Çalışmalar gece gündüz devam edecek" dedi. Enerji tesislerinin koruma yapılarıyla ilgili önemli kararlar alındığını da ekledi. "Saldırı sonucu enerji tesislerinin durumunu gözden geçirdik ve uygun kararlar aldık" diyerek, onarım ve mayın temizleme çalışmalarının sürdüğünü vurguladı.

Toplantıda, her bölgedeki hava savunma ve elektronik harp sistemlerinin etkinliğiyle ilgili ayrıntılı analizler yapıldığını ifade eden Zelenskiy, "Tesislerde saldırı sonuçlarını ortadan kaldırma, onarım ve mayın temizleme çalışmaları devam ediyor" dedi. Ayrıca, "Terörist devlet misket bombalarıyla tesislere saldırdı. Elektrik mühendisleri onarım çalışmalarına başlamadan önce bomba uzmanları çalışmalar yapmalı" şeklinde açıklamalarda bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN