Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail’e sert tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail’e sert tepki

Dışişleri Bakanlığı İsrail'in Han Yunus'ta gerçekleştirdiği katliama yönelik yaptığı açıklamada, "İsrail’in Han Yunus’ta ilan ettiği sözde 'insani bölge'de sivillerin kaldığı çadırlara saldırarak onlarca Filistinliyi katletmesini lanetliyoruz" dedi. Saldırıda 40 kişi hayatını kaybederken, 60 kişi yaralanmıştı.

Gazze'de kadın, çocuk demeden 41 bin insanı katleden İsrail, dün gece saatlerinde, bir kez daha güvenli bölge ilan ettiği El Mevasi kampını bombardımana tuttu. Savaştan kaçanların sığındığı dev çadır kamplardan oluşan bölge, Akdeniz kıyısında bir alan. Refah ve Han Yunus şehirleri arasında kalıyor.

nnnnn.jpg

Dünyaya servis ettiği fotoğraflarda, birçok görevli ve sivilin saldırıya hedef olanları kurtarmak için elleriyle ve küreklerle toprağı kazdığı görüldü.

Evlerini terk etmek zorunda kalanların sığındığı çadırları yok eden hava saldırısında korkunç görüntüler ortaya çıktı, can kaybı sürekli arttı.

40 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 60 YARALI VAR

Saat 02.00 sularında sekiz olarak duyurulan can kaybı, sabah 40'ı aştı. Filistinli yetkililer, İsrail bombardımanında en az 60 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı İsrail'in saldırısına yönelik yaptığı açıklamada, "İsrail’in Han Yunus’ta ilan ettiği sözde 'insani bölge'de sivillerin kaldığı çadırlara saldırarak onlarca Filistinliyi katletmesini lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN